Principiile amenajarii unui spatiu

12 martie 2019
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

O camera sau o intreaga locuinta nu pot fi amenajate oricum, mai ales atunci cand se doreste ca acestea sa transmita ceva, macar putin din sufletul si emotiile proprietarului. De obicei, oamenii incearca sa adere la principiile fundamentale ale designului interior care, atunci cand sunt aplicate in mod corespunzator, pot invoca emotii pentru care numai un design de top le poate oferi. Iata cateva principii-cheie de care sa tineti cont atunci cand doriti sa amenajati un spatiu!

Principiul echilibrului se refera la obtinerea unui echilibru vizual prin modul in care sunt aranjate si alese elementele de decor. In designul traditional se pune mare accent pe echilibrul simetric, o tehnica prin care culorile si obiectele trebuie sa aiba o legatura intre ele, sa se completeze reciproc si sa transmita o continuitate. In zilele noastre, designerii recomanda asimetria, o abatere de la echilibru, insa chiar si asa amenajarea trebuie sa transmita emotie.

Principiul scalei se refera la proportia armonioasa a unei incaperi fata de corpurile decorative folosite si invers. De exemplu, relatia dintre corpurile de iluminat si dimensiunea camerei ar trebui sa fie una direct proportionala, in sensul ca intr-o camera mare, corpul de iluminat va putea fi unul de dimensiuni mari, iar intr-o camera mica ar fi indicat un corp mic.

Ritmul stabileste miscarea vizuala a designului camerei, iar principiul ritmului se refera la utilizarea mai multor elemente estetice, care au legatura intre ele sau isi ofera unul altuia o continuitate, intr-o singura camera. De exemplu: amenajarea elementelor de la cel mai mic la cel mai mare sau aranjarea tapetului de la nuanta cea mai deschisa la cea mai inchisa.

Principiul contrastului ajuta la prevenirea aspectului monoton. Acesta poate fi aplicat in folosirea culorilor contrastante (alb si negru) sau a formelor (patrate si cercuri).

Apartamente din ansamblul rezidential Baneasa Sisesti la preturi avantajoase | www.sisesti30.ro

apartamente din ansamblul rezidential Baneasa Sisesti

Poate ca cel mai utilizat si cunoscut principiu este cel care are la baza punctul focal. Un punct focal serveste drept principala atractie vizuala a incaperii, in timp ce celelalte detalii, cum ar fi culoarea si echilibrul, vor servi drept factor care pune in valoare punctul focal.

Poate ca toate acestea par niste concepte dificile si foarte tehnice, insa oricine are la indemana un spatiu cu personalitate, cum este complexul de apartamente noi din Baneasa, va sti sa le aplice instinctiv. Pentru a vizualiza apartamente din ansamblul rezidential Baneasa Sisesti, nu trebuie decat sa accesati https://www.sisesti30.ro/!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram