Principalele cauze ale cariei dentare si tratarea acesteia

31 mai 2019
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Caria dentara este cea mai des intalnita afectiune a sistemului dento-maxilar, care se manifesta atat la copii, cat si la adulti, prin pierderea treptata si localizata de tesut dentar, sub actiunea factorilor ce tin de alimentatie si de igiena dentara. Inainte de formarea cariei dentare, pacientii ar trebui sa o previna, prin controale regulate la medicul dentist, intr-un cabinet stomatologic in Bucuresti, cum este http://cabinetstomatolog.ro/. Aici, medicii specialisti aplica tehnici de stomatologie fara durere pentru tratarea cariilor dentare.

Recomandarea specialistilor in cazul cariilor dentare

Specialistii recomanda pacientilor sa trateze cariile dentare in stadii cat mai incipiente deoarece, lasate netratate, acestea pot creste riscul de deteriorare grava ale structurii dintelui, manifestandu-se prin dureri foarte intense, pentru care va fi necesar un tratament costisitor, complicat si care necesita o durata lunga.

In plus, placa dentara trebuie tratata in stadii incipiente, deoarece poate creste riscul aparitei cariilor, iar un detartraj periodic poate fi cea mai buna metoda de prevenire. Cu toate ca incidenta cariilor dentare este crescuta, aceasta afectiune poate fi usor de prevenit, cu conditia sa fie respectata igiena orala si vizita periodica la medicul stomatolog.

Factorii de risc in cazul cariilor dentare este reprezentat de bacteriile care se acumuleaza la nivelul cavitatii bucale, care se dezvolta rapid si favorizeaza aparitia acizilor care distrug stratul dintelui, din cauza refluxului gastroesofagian si a dietei, precum si din cauza fumatului si a secretiei de saliva.

Semnele, simptomele si tratamentul cariilor

Majoritatea cariilor sunt tratate in stadiu avansat, insa medicii stomatologi pot stabili un diagnostic si in stadiu incipient, cand acestea nici nu sunt vizibile cu ochiul liber. Principalele simptome ale aparitiei cariilor sunt durerile de dinti, sensibilitatea la rece, dulce sau cald, halena, coloratiile si petele de pe suprafata dintelui.

Stomatologie fara durere | cabinet stomatologic in Bucuresti cabinetstomatolog.ro

stomatologie fara durere

Exista carii care se formeaza pe suprafata dintelui, pe lateralul dintelui, pe radacina dintelui, dar si carii marginale sau secundare, care se formeaza intre obturatie si dinte, carii recurente sau recidive. Tratamentul cariei difera in functie de stadiul acesteia si de evolutia afectiunii dentare. Medicii pot propune solutii cu fluor, obturatii sau tratament de canal, precum si restaurarea tesutului dentar.

Lasata netratata, caria dentara poate duce chiar la pierderea dintelui si la complicatii severe, precum abcesul dentar, gingivita si chiar parodontoza.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram