fbpx

PRIMUL FESTIVAL NATIONAL DE PARENTING DIN ROMANIA 26 28 SEPTEMBRIE LA BUCURESTI

Evenimentul se adreseaza in special parintilor, care au copii de toate varstele (0 – 18 ani) si este prima initiativa de amploare nationala (Bucuresti (2014), Cluj si Timisoara (2015)) in domeniul parenting-ului.

In cadrul acestui festival vor exista 30 de workshop-uri pentru parinti, 30 de workshop-uri pentru copii, peste 50 de specialisti romani in domenii care tin de dezvoltarea copiilor.

Structura workshop-urilor este construita pe trei paliere – educatie fizica, educatie mentala, educatie emotionala si pe segmente de varsta ale copiilor 0-3 ani, copii prescolari, scolari si adolescenti. De asemenea, exista sesiuni care adreseaza problematici generale si la care poate participa orice parinte.

“In urma intalnirilor cu parintii, atat in cadrul profesional cat si informal, am sesizat o nevoie reala a parintilor de astazi de a fi ghidati in educarea noilor generatii. Instinctul matern/patern, doar impreuna cu o aprofundare temeinica a cunostintelor legate de dezvoltarea completa a copilului (fizic, mental, emotional) poate asigura o relatie sanatoasa parinte-copil. Stim deja ca parintele este psihologul de fiecare zi al copilului si este necesar sa fie pregatit corespunzator. Totodata, in multe cazuri, sistemul de educatie formala si familiala al parintilor nostri nu mai poate fi aplicat acestor copii“, declara Mirela Horumba, psiholog si initiator al Festivalului National de Parenting ”In Familie”.

Workshop-urile pentru adulti abordeaza o gama ampla de aspecte, de la nutritie, la sexualitate, la siguranta personala a copiilor, gestionarea optiunilor de cariera, copii supradotati, copii cu dizabilitati, copii cu IQ normal, copii din familii monoparentale, copii cu ADHD, familii cu mai multi copii etc.

In cadrul evenimentului, va exista o zona de workshop-uri, completata de o zona expozitionala.

Partenerii acestui proiect: Parteneri Media – Radio Itsy Bitsy – partener media principal, SfatulParintilor 121 RomaniaPozitiva, ViataVerdeViu, Suntmamica; Parteneri – Shakespeare School, Fundatia Crucea Alba, Salvati Copiii, Junior Achievement Romania, Barbarossa Band, Compania de Teatru OKaua, Romania in Tranzitie.