Priboi si Asociatii despre noua abordare ANAF

Este o dovada de evolutie economica si de schimbare in mai bine a mentalitatii organelor fiscale o astfel de abordare prietenoasa dar aceasta “fraternizare” a platitorului cu inspectorul ANAF nu se poate inchipui pana cand sistemele informatice si toata infrastructura ANAF nu vor functiona perfect astfel incat constributorii chiar sa poata intelege cum, cand si mai ales de ce trebuie platite taxe si impozite.

Mai mult, fara o campanie de constientizare din partea Guvernului, firmele si persoanele fizice nu vor putea sa inteleaga la o scara foarte larga faptul ca a-ti plati taxele si impozitele nu inseamna nici un act de slabiciune, nici de nestiinta sau, pentru altii un act de bravura: inseamna un gest normal, firesc, de fair-play. Si abia apoi putem sa ne vaitam de autostrazi, de spitale, de autoritati!

Iar apropo de imblanzirea ANAf-ului, o miscare majora pe care cel putin noi, Priboi si Asociatii, o asteptam este aceea de a vedea un rol al agentilor fiscului mai mult axat pe informare, nu pe coercitie.

Echipa Priboi si Asociatii – firma recuperari creante & avocatura,
Bucuresti, Romania