Pretul corect pentru usi de garaj

Daca ne referim la mediul rezidential, usile de garaj reprezinta solutia pentru care opteaza orice persoana posesoare de locuinta la curte sau bloc si care detine in proprietate un spatiu ce poate fi folosit pentru protejarea autoturismului.
In ceea ce priveste segmentul industrial, usile de garaj reprezinta un element important in activitatea depozitelor, spatiilor de prestari servicii, fabricilor. Alegerea usii potrivite poate avea impact direct asupra activitatii desfasurate si a protectiei bunurilor.
Exista pe piata romaneasca o mare varietate de usi de garaj si producatori cu experienta care pot oferi solutii competitive, inalt calitative, la preturi avantajoase. Deosebim astfel intre:
– usi de garaj basculante – cea mai ieftina solutie, utilizate in special in mediul rezidential; prezinta avantajul de a fi accesibile, usor de automatizat dar si marele dezavantaj de a fi neizolate din punct de vedere termic;
– usi de garaj tip rulou – fabricate din lamele de aluminiu de 55mm sau 77mm, cu rulare verticala si strangere in caseta; avantajele sunt multe: izolare termica, usurinta in instalare, pretul competitiv ( in special pentru cele de 55mm) si posibilitatea de actionare facila atat manuala cat si automatizata; se pot utiliza atat in mediul residential cat si industrial; nu prezinta dezavantaje;
– usi de garaj sectionale – produsul pentru care opteaza majoritatea clientilor, indiferent de spatiul pentru care doresc sa il achizitioneze; usile sectionale se preteaza pentru aproape orice tip de spatiu si prezinta avantaje multiple: izolare termica ridicata, usurinta in exploatare, preturi ce pot fi adaptate la buget; un mare avantaj il constituie insa accesoriile ce pot fi inserate in structura usii sectionale: ferestre de diferite dimensiuni, usa pietonala pentru trafic intens.
Preturile pentru usi de garaj difera in functie de o serie de variabile. Astfel, putem enumera:
– dimensiuni;
– calitatea materiei prime utilizate;
– tipul produsului;
– tipul actionarii;
– finisaje ( culoare, tipul garniturilor);
– accesorii;
Toate aceste elemenete definesc un produs finit si il transforma in usa de garaj de care aveti nevoie. Pentru ca o persoana sa fie sigura ca a ales exact produsul de care are nevoie, recomandam sa stea de vorba cu un specialist care sa analizeze caracteristicile spatiului si sa-i recomande apoi ceea ce i se potriveste sau, mai corect spus, usa necesara pentru proiectul pe care clientul il are in dezvoltare.
Mai multe informatii va stau la dispozitie pe site-ul nostru dedicat usilor de garaj.

Cosmin URSU
Director General
ROLLUX CONSTRUCT – Bucuresti