Pretul corect pentru o casa din lemn

Timpul parcurs de la construirea primelor case de lemn in Romania a crescut gradul de incredere a oamenlior in acest tip de constructie. Si-au adus constributia forumurile de specialitate, targurile de profil, conferintele constructorilor si specialistilor in domeniu.
Un factor important care a constribuit la cresterea cererii pentru case din lemn a fost reducerea bugetelor alocate de la an la an, clientii incepand sa se orienteze catre solutii alternative de constructie, una dintre acestea fiind reprezentata de tehnologia canadiana.
Dincolo de avantaje, clientii au nevoie sa stie exact cat vor plati pentru o casa din lemn.
Companiile ofera casele de lemn in special “la gri” – casa complet finisata, cu instalatie sanitara si electrica, vopsea lavabila interior-exterior, clientului ramanadu-i doar grija achizitiei si montarii sistemului de incalzire, pardoselilor ( gresie, parchet, mocheta) si obiectelor sanitare ( vase toaleta, cada sau cabina de dush, vase de toaleta, faianta). Pretul pentru un astfel de system constructive este, in medie, de 260E/mp.
Pentru clientii care doresc o locuinta “la cheie” – casa complet finisata si amenajata, clientul urmand sa aduca doar mobilierul – clientii platesc un pret mediu de 295E/mp.
Daca luam in calcul o casa tip parter+mansarda, de 150mp, se poate cumpara la un pret cuprins intre 39.000E si 44.500E, in functie de proiect, locatie, finisaje. La acest pret se adauga costul terenului si bransarea la utilitati. Avantajul major il constituie faptul ca o familie isi poate achizitiona o casa pe pamant, la un pret inferior unui apartament cu 3 camere intr-un cartier periferic.
O mare cautare o au casele de mici dimensiuni, cu suprafete cuprinse intre 100 si 120mp. Astfel, sa facem un studiu de caz:
– teren in zona de sud a capitalei, 20E/mp, 10.000E pentru o suprafata de 500mp;
– casa 120mp ( trei camera, doua bai, bucatarie, doua terase, complet finisata si amenajata): 38.000E;
– proiect si autorizatie de constructie: 2000E;
– bransamente la utilitati: 1000E;
– gard – 2000E;
– nepravazute: 1000E;
Ajungem astfel la un pret de 54.000E pentru o locuinta de vis, pentru o familie care isi doreste foarte mult sa locuiasca la curte si nu la bloc. Pretul este avantajos iar clientii sunt foarte atrasi de ideea de a se muta in casa noua in 3 luni de la contractarea casei.
Casele de lemn devin astfel solutii agreate de multe persoane. Flexibilitatea constructorilor si deschiderea spre a intelege si oferi exact ce isi doreste si isi permite o familie le aduce din ce in ce mai multi clienti.
Mai multe informatii pe site-ul www.case-din-lemn.com .