Prepararea cafelei la ibric: 3 secrete pentru obținerea unor senzații cu adevărat unice

20 martie 2021
Autor:
Content SEO

Pentru pasionații de cafea, senzațiile pe care le oferă un astfel de ritual matinal au în mare parte legătură cu gustul pe care aceasta îl oferă. La fel ca textura perfectă a cafelei, un gust desăvârșit al acesteia se bazează pe modul în care se realizează prepararea. 

În această chestiune trebuie să includem 3 aspecte cât se poate de importante: calitatea boabelor de cafea, calitatea ibricului și modul în care se realizează măcinarea boabelor de cafea. Iată ce trebuie să înțelegi despre acești factori care pot influența gustul cafelei la ibric pe care îți place să o prepari:

Prepararea cafelei la ibric: Calitatea boabelor 

Boabele alese determină extrem de mult gustul cafelei pe care urmează să o pregătești, iar acest aspect poate fi confirmat cu ușurință de orice cafegiu sau barista cu care obisnuiesti să te intersectezi în decursul unei zile, în cafeneaua ta preferată. 

Dacă vrei o cafea boabe cu adevărat bună, este important să te intereseze țara de origine. Recomandări: Etiopia, Columbia sau Guatemala. Secundar, trebuie să te intereseze cele două specii principale de cafea - Arabica sau Robusta - reprezentative pentru seturi diferite de arome și niveluri ale intensității gustului de cafea. 

Dacă ești un pasionat al experiențelor senzoriale inedite, află că poți avea acces și la arome variate de cafea, cu influențe de: caramel, scorțișoară, ciocolată neagră, Amaretto, Irish Cream și multe alte arome cât se poate de interesante. 

Comandă online de pe magazinul LaFantana cafea la preț bun!

Prepararea cafelei la ibric: Calitatea ibricului 

Dacă îți place “cafeaua la ibric” și am discutat până acum despre calitatea boabelor de cafea, este firesc să ne oprim puțin și asupra calității ibricului pentru prepararea acesteia.Știm că și ție îți este cunoscută această vorbă: “Nimic nu se compară cu o cafea la ibric!” 

Pe bună dreptate, aroma unei cafele la ibric, obținută conform ritualului corect de realizare, este cu adevărat unică. Iar acest lucru poate fi datorat în mare parte calității recipientului în care se prepară: ibricul. 

Un ibric bun pentru prepararea cafelei trebuie să fie realizat din cupru. Motivul are legătură cu faptul că acest material este un bun conducator al căldurii, încălzind cafeaua mai repede și mai bine. De asemenea, un ibric din cupru este extrem de rezistent la șocuri mecanice sau temperaturi inalte. Alternativ, poți miza și pe un ibric de cafea realizat din inox. 

Prepararea cafelei la ibric: Măcinarea boabelor 

Ultimul criteriu ce poate determina gustului unei “cafele la ibric” constă în metoda de măcinare a boabelor. Orice barista ți-ar putea confirma faptul că măcinarea reprezintă un factor la fel de important precum calitatea boabelor, în realizarea unei cafele foarte bune. 

Boabele de cafea trebuie măcinate fin, fie prin funcția specială a espressorului de cafea, fie cu ajutorul unei râșnițe electrice. Îți recomandăm să macini mereu cantitatea de care ai nevoie, pentru că în caz contrar, cafeaua măcinată dinainte ar putea oferi un nivel mai puțin mulțumitor, din punct de vedere al calității gustului, pe baza unei eventuale oxidări.   

Sperăm ca țț-au fost utile aceste informații și nu uita că o cafea bună nu se bazează doar pe modul de preparare, ci pe elementele sau procesele premergătoare acestui proces!

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram