fbpx

Pregateste te din timp pentru vacanta de vara pe litoralul romanesc

Daca nu ti-ai facut inca planurile pentru vacanta de vara 2016, ar fi bine sa te grabesti. Cele mai bune oferte se pot rezerva din timp, pentru tarife de tip early booking. Si asta mai ales in statiunile cele mai cautate de pe litoralul romanesc – Mamaia, Costinesti, Neptun si Vama Veche.

Cei care vin la mare in statiuni din tara noastra pot petrece timp si in Constanta. Aici se poate vizita Centrul Vechi, dar si Portul Tomis. De asemenea, nu trebuie ratata oportunitatea de shopping, in special in City Park Mall, Maritimo Shopping Center si Centrul Comercial TOM.

Rezervarile online facute din timp nu sunt insa singura modalitate de a actiona “destept”. Persoanele care prefera trenul ca mijloc de transport pot sa cumpere biletele in avans si vor beneficia de reduceri de pana la 25%, conform ofertei CFR. Reduceri mari ofera si unele firme de transport rutier. Alege bine si cu maxima atentie, caci unele oferte pot fi de tipul nerambursabil – valabil si pentru cazare la hoteluri si pensiuni.

Pentru a afla despre cele mai interesante evenimente din Constanta si din statiuni, este bine de asemenea sa se foloseasca la maximum resursele aflate la indemana pe internet – site-uri care prezinta programul concertelor, spectacolelor, festivalurilor etc. Uneori, astfel de evenimente pot influenta pretul serviciilor de cazare, deci daca nu intentionati sa participati la un mega-eveniment dintr-o statiune este bine sa alegeti o alta perioada pentru planificarea vacantei in locul respectiv.

Litoralul romanesc este preferat mai ales de romani, din motiv de proximitate. Preturile pe litoralul din Bulgaria pot fi chiar mai mici decat in Romania, insa se adauga costuri mai mari de transport si eventual alte servicii. Indiferent de alegere, orice turist trebuie sa-si cunoasca bine drepturile de consumator si sa stie ca, in cazul in care acestea ii sunt incalcate, se poate adresa autoritatilor competente – mai ales in Uniunea Europeana, unde totul este foarte bine reglementat legal in materie de turism.