fbpx

Pregătește-te de vară cu cea mai bună mașină de tuns iarba

Cele mai călduroase luni ale anului sunt cele pe parcursul cărora cu toții ne dorim să petrecem cât mai mult timp în afara casei și să profităm de energia pe care ne-o dau razele soarelui. Și unde altundeva poate fi mai plăcut să îți petreci cele mai frumoase zile dacă nu în propria curte sau grădină? Doar că pentru a-ți putea începe ziua pășind pe gazon și bându-ți cafeaua sub razele blânde ale soarelui, este nevoie ca iarba să fie bine întreținută. Din fericire, mijloacele tehnologice ale prezentului facilitează acest proces și îți oferă posibilitatea de a rezolva rapid și cu minimum de efort problema. Tot ce trebuie să faci este să identifici acele variante potrivite dimensiunilor grădinii sau curții tale și suficient de ușor de manevrat pentru a putea fi controlate fără prea multe bătăi de cap. Cea mai bună opțiune rămâne mașina de tuns iarba, disponibilă acum în diferite variante din punct de vedere al puterii, dimensiunilor și tipului de combustibil utilizat. Producătorii din domeniu îți pun la dispoziție o gamă extrem de variată, din care tu trebuie să alegi cea mai bună variantă pentru suprafața de care vrei să te ocupi. Cu ajutorul acestui material, vei putea descoperi ce tipuri de mașini de tuns iarba există și pe care trebuie să o alegi pentru a-ți crea o curte sau o grădină așa cum ți-ai dorit mereu.

Mașina de tuns iarba – cele mai importante criterii de alegere

Mașina de tuns iarba poate reprezenta un aliat de nădejde în tentativa ta de a-ți transforma grădina sau curtea într-un spațiu de care să fii mândru și în care să vrei să îți petreci cât mai mult timp. În același timp, o astfel de ustensilă poate deveni și o povară, dacă nu o alegi într-o manieră inspirată. Mașina de tuns iarba trebuie să respecte câteva criterii foarte importante pentru a fi eficientă, dar și ușor de folosit și depozitat. Iată care sunt aceste criterii și ce aspecte vor influența cel mai mult experiența ta de utilizare a unei mașini de tuns iarba.

 

  1. Puterea mașinii – la fel ca în cazul oricărui utilaj ce funcționează în baza unui motor, puterea mașinii de tuns iarba este foarte importantă și îi influențează în mod decisiv eficiența. În acest sens, contează foarte mult și tipul alimentare al motorului. În cazul mașinilor de tuns iarba care funcționează pe benzină, puterea se măsoară în cai putere, în vreme ce mașinile electrice de tuns iarba au puterea măsurată în wați. Cu cât puterea este mai ridicată, cu atât mașina va face față unor condiții de lucru mai dificile. Altfel spus, ea va tunde mai eficient bucățile de iarbă uscată, dură sau orice alt tip de buruieni greu de înlăturat de o mașină mai slabă.
  2. Autonomia – din acest punct de vedere, cele mai eficiente sunt mașinile de tuns iarba care funcționează pe bază de benzină, deoarece ele pot acoperi suprafețe foarte întinse, de până la mai bine de 2000 de metri pătrați. În schimb, dacă tot ce te interesează este să îți îngrijești gazonul din grădină sau curte, este suficientă și o mașină electrică, alimentată de la priză printr-un cablu. Principalul dezavantaj și motiv pentru care acest tip de mașină nu face față la suprafețe mai mari este reprezentat de faptul că firul de alimentare nu asigură suficient de multă mobilitate. Există și mașini de tuns iarba care au în dotare acumulatori, ceea ce le mărește simțitor raza de acțiune.
  3. Manevrabilitatea – dacă nu ești vreun profesionist în ale tunusului ierbii sau un pasionat de sport, cu siguranță vei dori ca mașina de tuns iarba pe care o folosești să fie una ușor de deplasat și de manevrat. Acest lucru depinde foarte mult de greutatea dispozitivului, pe care va trebui să o alegi în funcție de propriile tale puteri. Totodată, este important ca mașina să aibă un mâner ajustabil și roți solide, care să îi confere stabilitate.

 

Dacă te-ai decis să îți pregătești terenul pentru vară, mașinile de tuns iarba oferite de Top Strong sunt cea mai bună alternativă către care poți să te orientezi. Multiplele sortimente disponibile îți garantează că vei găsi exact opțiunea potrivită nevoilor tale.