Povestea tiramisului

Cofetarie online

Tiramisu este un desert de tip budinca, care consta, de obicei, in piscoturi inmuiate in lichior, cafea sau orice alt sirop, apoi stratificate cu crema din belsug si ciocolata rasa.

In secolul al XVII-lea, un desert asemanator a fost creat in Siena, o provincie italiana la nord-vest de Toscana. In secolul al XIX-lea, tiramisu a devenit extrem de popular printre intelectualii si artistii englezi care au trait in Florenta. Odata cu drumul spre Anglia, popularitatea acestui desert a crescut.

Versiunea actuala a tiramisului a fost creata intr-un restaurant din Treviso, situat la nord-vest de Venetia. Doi soti au deschis un restaurant in care gateau deserturi bazate pe ingrediente specifice regiunii: cafea, mascarpone, oua, sirop sau lichior si piscoturi. Proprietarul restaurantului spune ca a durat doi ani pentru a perfectiona reteta. Tiramisu inseamna ”ridica-ma”, o referinta la puterea cafelei folosita pentru insiroparea piscoturilor.

Foarte curand, acest preparat a iesit din Italia, ajungand in intreaga lume, fiind adoptat si adaptat in functie de zona. La inceputul anilor 1980, tiramisu era in topul preferintelor in toate restaurantele si cofetariile italiene din New York. Cele mai multe restaurante au ramas la reteta originala, insa multe au propriile variatii.

Acum exista diverse variante ale acestei retete, fiecare restaurant sau cofetarie adoptand o reteta proprie de tiramisu. Marea supriza si bucurie este ca aceasta reteta a putut fi adaptata pentru torturi, astfel ca acum exista torturi tiramisu, extrem de gustoase si iubite de multi. Azi exista tiramisu cu fructe, cu ciocolata, cu branza, cu vanilie sau cu caramel. Se pastreaza reteta clasica de tiramisu, la care se adauga alte ingrediente dorite de cei care urmeaza sa consume preparatul.

Torturi pentru copii | eTorturi.ro

Toti cei care doresc tort tiramisu, pot comanda cu incredere de la cofetaria online care face toate poftele, eTorturi.ro! Pe site-ul https://etorturi.ro oricine poate comanda torturi pentru copii, prajituri si alte deserturi potrivite oricarei petreceri! Echipa eTorturi implineste vise dulci si mai mult decat atat, face posibila livrarea lor la domiciliu sau la o adresa indicata. Ce poate fi mai frumos decat sa ai pofta de dulce si in cateva ore sa primeti ce-ti doresti?