Pot exercitiile Kegel sa puna capat problemelor de ejaculare prematura?

Barbatii vor face aproape orice pentru a evita sa vorbeasca despre problemele lor de ejaculare prematura si vor petrece in mod obisnuit foarte mult timp pe internet pentru a gasi  o solutie la acest tip de probleme. Daca ai ajuns si tu sa te afli in aceasta situatie, atunci probabil ai auzit si de exercitiile Kegel care te pot ajuta sa rezisti mai mult timp in dormitor si sa pui capat problemelor de ejaculare prematura.

Este acest lucru adevarat? Pot exercitiile Kegel sa te ajute sa rezisti mai mult timp atunci cand esti in dormitor?

Din nefericire, luate de unele singure, exercitiile  Kegel standard nu o sa previna aparitia problemelor de ejaculare prematura, dar cu unele modificari si in combinatie cu unele antrenamente pentru tratarea problemelor de ejaculare prematura, acestea pot sa fie eficiente si o parte importanta a prograrmului tau de exercitii pentru arezista mai mult timp in cadrul unei partide de sex.

Ce sunt exercitiile Kegel?

Folosite in cea mai mare parte de catre femei, exercitiile Kegel (cunoscute de asemenea si ca exercitii la podea pentru muschii pelvici) constau in contractarea si eliberarea a muschilor din zona pelvica (muschii pubococcigieni). Acestia sunt un grup de muschi la baza zonei pelvice si sunt responsabili de de controlarea urinarii (inceperea si oprirea procesului de urinare) si a functiei sexuale.

Exercitiile si-au primit numele de la Arnold Kegel, un medic ginecolog din Statele Unite care s-a nascut in anul 1954. In anul 1952, el a publicat un studiu care sustinea faptul ca femeile care au completat exercitiile Kegel sunt capabile sa ajunga mai repede si mai usor la orgasm.

In ultima perioada, din ce in ce mai multi barbati au inceput sa foloseasca acest tip de exercitiu, cu scopul de a trata unele probleme de urinare si de ejaculare.

Pot exercitiile Kegel sa ajute barbatii sa reziste mai mult timp atunci cand sunt in dormitor?

In ciuda faptului ca tot sunt din ce in ce mai laudate in mediul online, in articolele de amatori si in asa numitele forumuri pentru barbati, exercitiile Kegel standard sunt foarte putin probabil sa te ajute pe cont propriu sa rezisti mai mult timp in pat. Exista un simpu motiv pentru acest lucru.

Facand unele schimbari la nivelul exercitiilor Kegel standard, este posibil sa le poti folosi ca o parte a unui tratament standard de antrenamente impotriva ejacularii premature. Eu numesc aceasta varianta de exercitii ca fiind exercitii Kegel de control si o sa ti le prezint mai jos.

Exercitiile Kegel sunt foarte bune la intarirea muschilor pelvici. Acest lucru poate sa fie foarte util pentru barbatii in varsta sau pentru femeile care tocmai au nascut, dar in cazul barbatilor mai tineri care au probleme cu ejacularea prematura, forta acestor muschi nu este o problema.

In timp ce acesti muschi, in special muschii pubococcigieni, sunt direct responsabili de declansarea orgasmului si a ejacularii, cresterea fortei in aceasta zona nu este un lucru necesar. Cheia reala spre succes este sa iti cresti gradul de control. Acum, exista o mare diferenta intre cresterea fortei si cresterea gradului de control, asa cum o sa iti explic mai jos.

Nota: acesta e motivul pentru care multi dintre barbatii care completeaza doar exercitiile Kegel standard raporteaza destul de des ca acest lucru a dus la inrautatirea problemelor de ejaculare prematura. Este vorba de contractia involuntara a acestui muschi care te face sa ejaculezi si, prin urmare, ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa practici contractia acestuia, fara sa ai mai mult control asupra lui. Din acest motiv, multe dintr sfaturile online in privinta folosirii exercitiilor Kegel pentru tratarea problemelor de ejaculare prematura ar trebui sa fie evitate, pe masura ce creste riscul de a iti inrautati problemele, nu de a le rezolva.

De ce atat de multe ghiduri online recomanda efectuarea de exercitii Kegel pentru  tratarea problemelor de ejaculare prematura?

Dupa ce am vazut si eu rezultatele proaste de care au avut parte clientii mei in urma efectuarii exercitiilor Kegel, am fost si eu curios in privinta acestui subiect. Am analizat aceasta problema ceva mai profund si ceea ce am descoperit era destul de interesant. Se pare ca aproape toate cartile pentru tratarea problemelor de ejaculare prematura sunt de fapt scrise de catre vanzatori care, de asemenea, vand si carti cu exercitii pentru cresterea penisului in dimensiuni. In trecut, se puteau castiga sume mari de bani prin vanzarea unor astfel de carti catre barbatii susceptibili (probabil ca ai vazut si tu reclame), dar in ultima perioada aceste carti au fost demontate.

Multi dintre aceste vanzatori au inceput de atunci sa faca reclama in fata barbatilor cu probleme de ejaculare prematura si pur si simplu au recuperat si au modificat putin cartile despre marirea penisului in dimensiuni si le-au transformat in carti pentru tratarea problemelor de ejaculare prematura. Ei au pastrat chiar si o mare parte a continutului original al cartilor si al exercitiilor prezentate, printre care se numara si exercitiile Kegel.