Pompa de recirculare potrivita pentru centrala si aspecte de urmarit

shop-einstal.ro

Completarea sistemului de incalzire cu o pompa de recirculare eficienta este o misiune pe cat dificila, pe atat de inspirata. Dificultatea consta in procesul ce vizeaza alegerea unui model corespunzator, care sa se plieze pe caracteristicile centralei din dotare. Desigur, rezultatele vor consta intr-un randament optim, deci confort sporit.

In intampinarea celor care doresc sa se asigure ca investitia realizata este una durabila si satisfacatoare vine Shop-Einstal. Este vorba despre un magazin online specializat in sisteme si echipamente complexe, destinate unor procese de automatizare diverse, precum sistemele de pentru incalzire a locuintei. Pompa de recirculare se foloseste in acele aplicatii ce presupun recircularea apei intr-un circuit inchis – lichidul fiind intors la pompa, care ii asigura presiunea optima in mod constant.

Pompa de recirculare si ce spun specialistii Shop-Einstal

Se orienteaza dupa pompe recirculare dab sau alte modele cunoscute cei care doresc eficienta crescuta, avand si avantajul ca pot fi montate pe tur, dar si pe retur. In principal, pompele de acest tip dispun de rotor umed, favorizand astfel racirea motorului din dotare cu ajutorul fluidului pe care ea insasi il recirculeaza. Se recomanda montarea ei pe retur, pentru a beneficia de protectie, acolo temperatura fiind mai scazuta. In functie de sursa de provenienta si de actualitatea modelului, pompa se poate monta oricum, suportand temperaturi de pana la 110o C.

Alegerea pompei potrivite de recirculare se realizeaza in functie de o serie de aspecte. Pompa inlocuieste apa rece cu cea calda, dispunand de o eficienta energetica inseamnata, iar acesta este un avantaj insemnat de luat in considerare.

Un criteriu important de avut in vedere este debitul pompei. Este in fapt detaliul cu cea mai mare influenta asupra randamentului pe care pompa il va asigura utilizatorului. Pentru a stabili o valoare corespunzatoare a acestuia, trebuie realizat un calcul corect, prin raportare la puterea cazanului si temperatura de tur sau retur, dupa caz.

Inaltimea de pompare reprezinta un alt aspect important, un criteriu de adaugat pe lista. Poate fi vorba despre valori dintre 10 si 50 cm. Se va realiza un calcul pentru fiecare caz in parte, cunoscand distanta pe verticala a locului, respectiv distanta de la cazan pana la calorifer, in cel mai inalt punct al sau. In acest mod fiecare va putea opta pentru pompa care sa ii asigure cantitatea necesara de apa, intr-un timp cat mai avantajos.

Numai dupa ce fiecare are in vedere completarea registrului cu referintele care se impun vizavi de alegerea unei pompe potrivite se va realiza achizitia propriu zisa a acesteia. Nicidecum nu trebuie pierdut din vedere faptul ca adancimea de absorbtie constituie de asemenea un factor important. Poate avea o valoare intre 1 si 10 m si alaturi de aceasta se va tine cont si de puterea si presiunea la utilizare.

Privind o alegere care sa asigure durabilitatea si eficienta sporita a pompei, recomandarea specialistilor este de a opta pentru produsul fabricat de un brand consacrat pe piata de profil. In acest sens, un reper il constituie gama de pompe de recirculare de la Shop-Einstal.ro. Gasesc aici cei interesati diversitate si costuri echilibrate.