fbpx

Polul CREVIS –solutii de ultima generatie pentru monitorizarea infrastructurilor critice

In perioada 14-17 octombrie se desfasoara la Romexpo, cea de-a 41-a editie a Targului Tehnic International Bucuresti (TIB). Targul este dedicat promovarii tehnologiilor si echipamentelor industriale si va gazdui furnizori de produse si servicii care vor avea ocazia sa prezinte cele mai recente realizari din domeniul tehnic.
In cadrul TIB va fi prezentat stadiul de realizare al prototipului rezultat din etapa de dezvoltare experimentala, din cadrul proiectului „Realizarea unei platforme inovative de monitorizare pentru obiective izolate din infrastructurile critice din Romania” ce face parte din Polul de competitivitate CREVIS.
Platforma inovativa adreseaza problema securitatii infrastructurilor critice de care depind stabilitatea, siguranta si securitatea sistemelor si proceselor care stau la baza strategiei de securitate a Romaniei.
Prototipul de platforma inovativa va permite cuantificarea modificarilor de structura aparute la anumite obiective izolate din infrastructurile critice, de-a lungul timpului. Astfel, prin datele pe care le va furniza in timp real, platforma va contribui la reducerea riscului de producere a unor accidente grave, cu impact ridicat asupra oamenilor si a mediului inconjurator, oferind posibilitatea interventiei rapide chiar si in cazul obiectivelor izolate, printr-un sistem de avertizare preliminara.
Platforma de monitorizare va prelua informatii privind comportamentul in exploatare a unui obiectiv izolat din cadrul infrastructurii critice, informatii colectate cu un sistem de monitorizare. Aceste informatii sunt prelucrate in cadrul platformei pentru afisare online in interfete de monitorizare atractive (user-friendly), si pot fi ulterior utilizate in simulari VR in cubul de realitate virtuala cu imersie.