Politia ti a luat permisul? Ce poti sa mai faci?

8 ianuarie 2016

Daca ne referim la partea de contestare a procesului verbal, afla ca acest lucru se poate face destul de usor. Termenul legal in care poti contesta procesul verbal este de 15 zile. Pe tot parcursul timpului in care se judeca plangerea ta, orice sanctiune ai fi primit se suspenda pana la pronuntarea sentintei.

In general contestatiile sunt facute pentru amenzile primite pentru diferite abateri: nepurtarea centurii de siguranta, viteza neregulamentara, etc. Sunt insa si cazuri mai grave, abateri pentru care, sofer fiind, poti ramane fara permisul de conducere: neacordare de prioritate, viteza excesiva, etc. Gresesti, trebuie sa platesti! Doar ca exista si politisti care, fie se grabesc, fie din rea vointa, completeaza incorect procesul verbal de constatare a contraventiei. Acest aspect nu poate fi decat in favoarea ta, si poti profita de greseala politistului care completeaza procesul verbal.

Daca simti ca ai fost nedreptatit de agentul constatator, te poti adresa justitiei, este dreptul tau. Poti face plangere impotriva procesului verbal, impotriva sanctiunii care ti-a fost aplicata. Poti contesta procesul verbal in 15 zile de la primirea acestuia. Te intrebi poate de ce exista o astfel de optiune? Pentru ca sistemul doreste ca toata lumea, indiferent daca este participant la trafic sau politist constatator, sa respecte intocmai legea in vigoare.

Stirea completa pe: AmanetAuto. ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram