fbpx

Polistiren expandat | Exista utilizari si in afara constructiilor

Detalii generale despre polistiren expandat

Izolarea este o etapa extrem de importanta in finalizarea oricarei cladiri de locuit, deoarece asigura mentinerea constanta a temperaturii interioare indiferent de evenimentele meteorologice externe.

Izolarea termica se poate realiza in diferite moduri datorita materialelor special concepute in acest scop. Polistiren expandat este unul dintre aceste materiale, folosit in mod obisnuit in constructii noi sau renovari, si este adesea aplicat la exteriorul cladirilor.
polistiren expandat
Cu toate acestea, atunci cand este folosit pentru izolarea mansardei, se aplica la interiorul peretilor. Grosimea foilor de polistiren expandat poate varia de la 1 cm la 20 cm, asigurand diferite grade de izolare.

Polistiren expandat pentru placare

Expertii in constructii recomanda polistiren expandat pentru izolarea termica a exterioarelor cladirilor, dar pot fi folosite si pentru izolarea acoperisurilor, pardoselilor sau tavanelor cladirilor, deoarece este un material stabil si nu prezinta niciun pericol de contractie.

La Mesteru Manole gasiti polistiren expandat sub forma de foi cu grosimea cuprinsa intre 1 cm si 10 cm.

Caracteristica principala a acestui material este incetinirea transferului exterior al vaporilor de apa. Din acest motiv, la asamblare, expertii recomanda sa se faca gauri in polistirenul expandat, folosind stifturi speciali cu efect de imbunatatire a ventilatiei sistemului termic.

Polistiren expandat in echipamente

Frigidere, aparate de aer conditionat, cuptoare, cuptor cu microunde, aspiratoare, blendere – acestea si alte aparate sunt adesea fabricate din polistiren expandat (solid si spuma), deoarece este inert (nu reactioneaza cu alte materiale), rentabil si usor de utilizat viata lunga.

In masinarii

Polistirenul (solid si spuma) este folosit pentru a face multe piese auto, inclusiv butoane, tablouri de bord, garnituri, panouri de usi care absorb energie si spuma de amortizare a sunetului. Spuma si polistirenul sunt, de asemenea, utilizate pe scara larga in scaunele de siguranta pentru copii.

In electronica

Carcase si alte componente pentru televizoare, computere si diverse tipuri de echipamente IT, unde o combinatie de forma, functie si estetica este esentiala.

Polistiren in Foodservice

Ambalajele din polistiren pentru servicii alimentare au, in general, o izolare mai buna, pastreaza alimentele mai proaspete si costa mai putin decat alternativele.