fbpx

PolePosition a obtinut o crestere de 20 a numarului de clienti folosind ERP SFA si BI

Alegerea sistemelor ERP, SFA si BI oferite de Senior Software a fost motivata de nevoia companiei de a-si consolida si imbunatati pozitia actuala pe piata auto din Romania. Implementarea acestor solutii a avut ca scop cresterea numarului de clienti si optimizarea proceselor interne.

PolePosition Company comercializeaza produse si accesorii auto, fiind reprezentant si distribuitor autorizat pe piata din Romania pentru mari producatori din industria auto. Compania se afla intr-un permanent proces de perfectionare, colaborand indeaproape cu furnizori si producatori de renume precum Champion, Shell, Lukoil, Alpin, General Electric, Cartech samd.

Functionalitatile limitate ale sistemului folosit anterior nu constituiau baza tehnologica necesara atingerii obiectivelor stabilite de companie. Solutiile integrate SeniorERP, SeniorVisualBI si SeniorSFA ofera managementului PolePosition un grad ridicat de control al informatiilor si o mai buna planificare a resurselor companiei.
“Achizitia unei solutii ERP a depins mult de nevoia de a fi mai eficienti in desfasurarea proceselor interne ale companiei, de a gestiona mai bine vanzarile, precum si de a optimiza munca de teren a agentilor de vanzare, prin utilizarea SFA-ului. Senior Software acopera aceste probleme prin vizibilitatea costurilor si raportarile in timp real oferite de sistem.” Balota Marilena, IT Manager in cadrul companiei PolePosition

Utilizarea solutiilor ERP, SFA si BI in cadrul companiei a adus o crestere sustinuta a productivitatii. Cifrele inregistrate la 3 luni de la implementare sunt surprinzatoare:
• Cresterea cu 30% a vitezei de rotatie a stocurilor datorita sincronizarii activitatii de vanzare cu cea de achizitie;
SeniorERP ofera informatii actualizate permanent catre toate departamentele companiei. Indiferent ca sunt responsabili de procesele de achizitie, vanzare sau de analizele financiar-contabile, angajatii PolePosition lucreaza intr-un sistem integrat care le ofera rapiditate in indeplinirea activitatilor zilnice. Datorita existentei tuturor datelor in acelasi sistem, erorile umane sau datele duplicate sunt eliminate.
• Cresterea numarului de clienti cu 20% si reducerea timpului de procesare a unei comenzi cu 50%, in urma implementarii SeniorSFA, sistemul de management al fortei de vanzare;
Documentele si informatiile inregistrate de agentii de vanzari in SeniorSFA sunt exportate automat in SeniorERP. Acestia urmaresc starea stocurilor sau a soldurilor clientilor direct de pe device-ul mobil. Avand disponibile informatii de ultima ora in orice moment, agentii efectueaza mai multe vizite pe parcursul unei zile, factor ce influenteaza in mod direct cresterea numarului de clienti.
• Cresterea performantei la nivelul intregii companii, datorita controlului mai bun al activitatilor interne si al indicatorilor cheie cu ajutorul sistemului BI;
Odata cu implementarea SeniorVisualBI, sistemul de raportare dezvoltat pe platforma Tableau Software, liderul mondial in analiza si vizualizarea datelor, managerii PolePosition pot observa mai usor anumite tendinte in comportamentul de cumparare al clientilor, adaptandu-si strategia de business in functie de acestea. “ Este solutia ideala in intelegerea nevoilor clientilor pe canale de vanzare (B2B sau B2C) sau a nevoilor pe zone geografice, mai ales ca multe dintre produsele aflate in portofoliul firmei noastre sunt sezoniere.” declara Marian Muntean, Director de Vanzari al companiei PolePosition

Datorita rezultatelor pozitive obtinute in ultima perioada, managementul PolePosition isi propune pentru urmatoarele 6 luni cresterea numarului de clienti cu inca 50 de procente. De asemenea, se estimeaza o crestere a CA de 25% fata de anul trecut. Obiectivele sunt realiste in conditiile in care sistemele oferite de Senior Software au acoperit rapid nevoile de business ale companiei si au dus la imbunatatirea unor zone importante din activitatea companiei, prin automatizarea fortei de vanzare si controlul diferentiat al stocurilor.

Pentru detalii, accesati www.SeniorERP.ro

Despre SeniorERP
SeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:

– Primul ERP din Romania disponibil SaaS
– Primul ERP din Romania disponibil in Azure – solutia cloud de la Microsoft
– Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare
– Primul ERP din Romania scris complet in tehnologia .NET 4.0 – care include WCF pentru comunicatie securizata in timp real prin internet si WF pentru modelarea fluxurilor de business conform nevoilor clientilor
– Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software – lider mondial in domeniu

Despre Senior Software
Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata, SeniorERP si SeniorCRM Enterprise.
Senior Software este Microsoft Gold Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru SeniorERP in conformitate cu cerintele Microsoft Windows Server, Web Services si .NET Framework. Senior Software este certificata conform standardelor ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calitatii. Implementarea standardelor ISO pentru managementul calitatii a avut ca scop principal definirea unor procese si obiective masurabile si garantarea replicarii calitatii la standarde inalte in orice activitate desfasurata pentru clientii companiei.

Printre clientii Senior Software se numara:
Walmark Romania, Regency Company, Mirano, Consolight, Multibond Dural, Akzo Nobel Coatings Romania, Phoenix Contact, Rocast, Side Grup, General Parmafood, Apollo Mod Distribution, Koelner Romania, Velfina, Dinamic 92 Distribution, S&D Pharma, Immergas Romania, Farmaceutica Remedia, Hofigal, Biochefarm, KG Rulmenti, Felder Gruppe, Vitap Echipamente, Sea-Bell Trading, Ficosota Sintez Romania, General Industry, Sentia, Dacia Plant, Gamacris Distributie etc.