POKERSTARS SE IMPLICĂ ÎN JOCUL CARE DETECTEAZĂ TIPARE ÎN MUTAŢIA GENELOR CANCERIGENE

De Ziua Mondială a Cancerului, cu ocazia lansării Play to Cure: Genes in Space, angajaţilor Rational Group din Londra şi Isle of Man li s-au alăturat prezentatorul TV Jeff Brazier, de Dave Vittz, de la BBC Radio One şi câţiva dintre membrii Team PokerStars Pro pentru a promova Cancer Research UK şi încerca jocul.

“Chiar mi-a plăcut şi mi se pare fantastic că, jucând un joc video, oamenii contribuie la dezvoltarea cercetării împotriva cancerului. Sunt mândru de asocierea mea cu PokerStars şi de a fi implicat în lansarea acestui proiect grozav împreună cu Cancer Research UK”, a spus Eugene Katchalov, membru al Team PokerStars Pro.

CONCEPTUL JOCULUI

Proiectul a debutat în martie 2013, când doi angajaţi ai PokerStars au fost invitaţi să se alăture cercetătorilor Cancer Research UK şi echipelor Amazon, Facebook şi Google în încercarea de a dezvolta un joc mobil care să uşureze cercetarea împotriva cancerului. A detecta tipare în mutaţia genelor folosind programe pe calculator poate fi foarte dificil, dar ochiul uman face acest lucru cu uşurinţă; astfel, a venit idea de a crea un joc care să analizeze date genetice într-un mod distractiv şi dinamic.

Sue Hammett, director al programului Corporate Giving din cadrul Rational Group a declarat: “Fiind o companie implicată în tehnologie, suntem foarte mândri de faptul că membri foarte bine pregătiţi din echipa noastră pot avea aşa un impact social pozitiv. Suntem extrem de entuziasmaţi de acest joc – este un mod unic şi foarte distractiv de a ajuta Cancer Research UK în munca lor absolut uimitoare”.

CUM FUNCŢIONEAZĂ

În joc, participanţii trebuie să navigheze de-a lungul unui traseu intergalactic de asalt, pentru a colecta o substanţă fictivă numită Elementul Alfa. Aceasta reprezintă datele genetice cancerigene pe care cercetătorii Cancer Research UK trebuie să le analizeze zilnic. Navigând, jucătorii colectează date ce permit oamenilor de ştiinţă să descopere genele ce cauzează cancerul şi să dezvolte noi tratamente.

Play to Cure: Genes in Space este disponibil în Apple App Store şi Google Play.