Pofte culinare fără compromisuri

29 iunie 2018
Autor:
Smart Romtrading SRL

Aproape invariabil, atunci când suntem stresate, deprimate sau nervoase ne repezim la mâncare. Dacă ți se întâmplă și ție, nu trebuie să-ți faci griji, este oarecum normal și ni se întâmplă tuturor. Ronțăim, ciugulim și pe urmă ne întrebăm de ce nu ne mai încap hainele sau de ce nu reușim să ne hrănim sănătos.

Se pare că stările noastre de dispoziție sunt strâns legate de modul în care mâncăm. Chiar dacă gasim refularea în dulciuri și covrigei, buna dispoziție câștigată este dor de moment. În revistavedete.ro găsești sfaturi pentru a fi frumoasă și sănătoasă în fiecare zi, iar astăzi îți oferim câteva idei pentru a obtine buna dispoziție și energie mâncând sănătos. Iată, deci, câteva alternative cu care poți înlocui obiceiurile alimentare cam paguboase, cu altele care au grijă de frumusețea și sănătatea ta, dar și de silueta mult căutată.

Când ești stresată și deprimată, simți nevoia să mănânci ceva dulce. Dar în loc de prăjituri, napolitane și biscuiți, ai putea alege carbohidrații cu ardere lentă. Glucidele de acest tip nu trec imediat în sânge și mențin constant nivelul glicemiei timp îndelungat. Poți să mănânci fulgi de ovăz, batoane din cereale expandate (făra zahăr), spaghete (asezonate cu legume), cartofi copți (dacă ții regim, fără unt sau smântână). Sau poți alege fructe - banane, mere, pere, caise uscate, cireșe, căpșuni (fără să le adaugi zahăr), pepene verde etc.

Te simți slăbită și lipsită de energie? Înseamnă că ai nevoie de proteine, dar asta nu înseamnă că trebuie să te îndopi cu hamburgeri și prăjeli. Pregătește-ți mai bine o friptură la grătar sau înăbușită, din carne de pui sau curcan sau mănâncă pește (ton, macrou, sardine etc). Alături merge de minune o salată de crudități, care îți aduce multe vitamine sănătoase. Dacă ești vegetariană sau ții post, găsești o sursă de proteine în produsele din soia, fasole uscată sau nuci.

Nu mai poți de poftă după o bucățică de ciocolată? Nu-i un păcat așa de mare, ciocolată conține magneziu, util pentru sistemul nervos și antioxidanți. Dar alege ciocolata amăruie, cu puțin zahăr (sau chair deloc), și fără alte ingrediente (alune, stafide, orez etc). Specialistul în diete, Montignac, recomandă sortimentele cu un procent de cacao de cel puțin 70%. La noi în magazine, uită-te după mărcile de ciocolată franțuzească (destul de scumpă), care au peste 55% cacao.

Te tentează pateurile și produsele grase de patiserie? Înlocuiește-le cu nuci, alune sau migdale. Chiar dacă respectivele oleaginoase au destul de multe calorii, sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale.

Simți nevoia să ronțăi ceva? Nu devora o pungă întreagă de chipsuri sau covrigei, ci îndreaptă-te către variante mai sănătoase, cum ar fi grisinele din făină integrală sau o porție de floricele de porumb, pregătite cu foarte puțin ulei. Legumele îți dau și ele o mână de ajutor. Alege soiurile crocante, care îți satisfac pofta de ronțăială - morcovi, sfeclă roșie, castraveți, ardei grași, frunze de țelină.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram