Pleci in vacanta? Verifica atent anvelopele!

Sezonul concediilor este in plina forta, luna iulie si august fiind preferata de majoritatea romanilor pentru planificarea concediilor. Camerele hotelurilor sunt ocupate, plajele sunt pline de turisti, iar in tara toate zonele de interes sunt pline de vizitatori. Iar modul favorit de transport al turistilor si a celor care vor sa ajunga la locatia de vacanta o reprezinta autoturismul personal. Astfel puteti sa decideti un traseu dorit, nu sunteti obligat sa va limtati la nr de bagaje si puteti opta pentru un stil de condus favorit, aceste avantaje nefiind prezente in cazul altor mijloace de transport in comun.

Fiind intens folosita, masina trebuie atent analizata inainte de a pleca la drum, pentru a depista eventuale nereguli ce pot aparea la componentele ei. O analiza atenta se cere in special in cazul anvelopelor, ele fiind puternic afectate in timpul condusului cu viteza ridicata si cu masina incarcata. Chiar daca majoritatea soferilor nu ofera o importanta ridicata setului de anvelope auto, este necesar sa fiti foarte atenti la ele, fiind singurul si cel mai important contact pe care masina il are cu asfaltul.

Anvelopele sunt o componenta importanta a masinii, iar starea lor este esentiala pentru un condus sigur si eficient. Orice defectiune a pneurilor duce la o siguranta scazuta a condusului si poate periclita siguranta pasagerilor. Este important sa analizati atent starea setului de cauciucuri inainte de orice drum mai lung si sa montati anvelope noi. La ce sa fiti atenti mai exact cand inspectati starea profilului

 

  • sa nu fie rupte sau sa fie prezente galme. In timp si din cauza starii precare a drumurilor din tara, puteti lua gropi cu viteza sau borduri, iar asta poate defecta puternic anvelopele si pot aparea galme sau deformari. Acele galme scad rezistenta cauciucului la socuri ulterioare si sunt foate periculoase, anvelope putand exploda in acea zona a profilului.
  • sa nu fie uzate intens. Orice profil are prezente la bazele benzii de rulare mici blocuri de cauciuc care sunt denumiti martori de uzura. Acestia sunt un indicativ puternic dupa care sa va luati, fiind nevoie sa montati anvelope noi cand se ajunge la limita lor.
  • sa nu fie uzate neuniform. Sistemul de directie are de suferit din cauza asfaltului cu gropi sau a socurilor survenite in timp. Astfel se poate ajunge la o uzura neuniforma in timp si o directie defectuoasa. Montati anvelope noi daca situatia o cere.

Exista o serie de factori prin urmare care trebuie urmariti pentru a fi siguri ca masina dvs ruleaza in siguranta si anvelopele ofera un maxim de performanta si garanteaza un drum fara evenimente pana la zona de concediu aleasa. Cumparati anvelope online pentru un pret accesibil la orice model.