Platforma online FormareMedicala lanseaza cursul EMC “Boli lizozomale in practica medicului de familie”

25 octombrie 2013
Autor:
dowmedia08

In Romania exista aproximativ 1.000.000 de pacienti diagnosticati cu o boala rara. Pacientii suferinzi de boli rare au nevoie in medie de 16-20 de vizite la medici de diferite specialitati, pana la un diagnostic corect si pierd in acest demers ani de zile in care ar fi putut fi sub tratament. Rolul medicului de familie in stabilirea unui diagnostic prezumtiv al acestor boli este crucial, deoarece poate scurta intervalul de timp consumat intre aparitia primului simptom si diagnosticarea propriu-zisa.

Noul curs “Boli lizozomale in practica medicului de familie”, creditat cu 8 puncte EMC si gratuit, disponibil pe platforma online FormareMedicala reprezinta un reper pentru un diagnostic si un management corect al acestor afectiuni. Necesitatea unui curs de boli lizozomale este certificata de aproximativ 200 de medici de familie care s-au inscris pana in prezent la acest curs.

Platforma de educatie medicala continua FormareMedicala imbogateste tematica regasita in seria cursurilor EMC destinate medicilor de familie si disponibile gratuit, prin lansarea cursului “Boli lizozomale in practica medicului de familie”. Acest curs pune la dispozitia medicilor de familie informatii utile si complexe despre Boala Gaucher, Boala Fabry, MPZ tip 1 precum si Boala Pompe.

“Luand in considerare faptul ca aceste afectiuni de natura genetica si ereditara au semne si simptome comune si altor patologii, fapt ce face dificila diagnosticarea in timp util, consideram ca lucrarea de fata este extrem de utila pentru medicii de familie. Cunoscand indeaproape mecanismele acestor boli, medicii de familie pot identifica timpuriu afectiunea si astfel pot indruma pacientul catre medicul specialist”, a declarat dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

De asemenea, lucrarea “Boli lizozomale in practica medicului de familie” urmareste nu doar diagnosticarea precoce a uneia dintre aceste afectiuni lizozomale, ci si stabilirea unei relatii de colaborare eficiente intre medicul de familie si medicul specialist, astfel incat pacientii afectati de aceste boli sa aiba parte de cel mai bun tratament, dar si de consiliere adecvata.

“Medicii geneticieni sunt alaturi de medicii de familie in efortul de a diagnostica precoce pacientii cu aceste afectiuni. Colaborarea dintre specialitati este esentiala pentru ca bolnavii sa fie cat mai rapid in tratament, cu cat mai putine afectari ireversibile”, declara Prof. Dr. Maria Puiu, Presedintele Societatii Romane de Genetica, partener al SNMF in acest proiect.

“Tratarea bolilor lizozomale necesita o abordare complexa din partea sistemelor de sanatate. Aceasta se bazeaza pe o foarte buna colaborare intre medici de diferite specialitati pentru a asigura succesul de durata si minimizarea cheltuielilor la nivel de pacient, dar si la nivel de spital. Aceasta colaborare presupune cunostinte detaliate din partea fiecarui membru, astfel incat procesul de diagnosticare, dar si managementul bolii sa fie eficiente. Cursul “Boli lizozomale in practica medicului de familie” are rolul de a face posibila indeplinirea acestor cerinte.”, a declarat prof. dr. Paula Grigorescu-Sido - autor principal.

Cursul “Boli lizozomale in practica medicului de familie” este disponibil online, pe platforma FormareMedicala si este creditat cu 8 puncte EMC.

Despre FormareMedicala:

FormareMedicala este singurul portal din Romania dedicat in exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei, care ofera cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind susţinerea educatiei medicale continue si cresterea impactului medicului de familiei in sistemul medical, spre beneficiul pacientilor.

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei:

Societatea Nationala de Medicina Familiei isi propune ca scop: dezvoltarea si afirmarea specialitatii de medicina familiei, reprezentarea, sustinerea si protejarea intereselor cu caracter profesional, stiintific, legislativ, juridic, si promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale in toate judetele si peste 6000 de membri.

Despre Data Cener Solutions:

Data Center Solutions este o companie cu peste 8 ani experienta in proiecte IT de telemedicina, sisteme de eLearning, aplicatii mobile si strategii interactive de comunicare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram