fbpx

Planul de asigurare medicală – element cheie în motivarea angajaților

Gallup și alte companii independente care au efectuat diferite studii cu scopul de a identifica factorii care îi ajută pe angajați să fie motivați și performanți la locul de muncă. Cercetările au revelat faptul că 8 din 10 angajați sunt demotivați, lipsindu-le pasiunea și dorința de a-și atinge potențialul profesional maxim. Așadar, dificila misiune a managerilor și antreprenorilor este aceea de a descoperi condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a determina membrii echipei să îți atingă obiectivele profesionale.

Alături de motivația financiară și non-financiară, alte câteva elemente cheie fac referire la: relația managerilor cu fiecare angajat, mediul de lucru și cultura organizațională construită în funcție de misiunea, viziunea și valorile promovate de către companie.

Una dintre aceste valori este reprezentată de atenția acordată stării de bine și sănătății angajaților, spune Laura Afrasine, Director General MediHelp Internațional. La nivel internațional, în fiecare zi, 10% dintre angajații din call centers sunt absenți, iar 34% dintre ei lipsesc din cauza problemelor de sănătate. Aceste statistici sunt îngrijorătoare deoarece, anual, o companie poate pierde până la 10.000 de euro din cauza unui angajat demotivat, cu o rată crescută de absență, mai spune Laura Afrasine.

Atât în România, cât și oriunde în lume, un astfel de plan pentru angajați le oferă posibilitatea de a beneficia de o asigurare medicală cu acoperire globală care include: maternitate, tratamente stomatologice în caz de accident, transfer medical de urgență, evacuare și repatriere.

O asigurare privată de sănătate cu acoperire internațională va permite fiecărui angajat și familiei acestuia să aibă acces la peste 425,000 de furnizori specializați în îngrijire medicală la cele mai înalte standarde. Pe lângă faptul că anumite condiții preexistente pot fi acoperite în cazul în care informațiile medicale sunt declarate în formular, spune Laura Afrasine, asigurarea maximă anuală este de 3 mil. euro. În egală măsură, aceste planuri sunt deductibile până la 400 euro / an, atât pentru angajator, cât și pentru angajat, ceea ce reprezintă o facilitate fiscală semnificativă, completează Laura Afrasine.

            În condițiile în care Gallup estimează faptul că un management defectuos și un grad scăzut al productivității angajaților va atrage companiilor din SUA pierderi de până la 1,2 triliarde de dolari pe an, managerii și antreprenorii sunt nevoiți să alcătuiască un pachet de compensații și beneficii relevant pentru a atrage și a păstra cei mai buni angajați.