fbpx

Planifici urmatorul city break? Incearca unul in Romania: iata recomandarile tripsta pentru aceasta toamna

Muzee interesante, activitati culturale si multe altele – toate in unul dintre orasele romanesti pe care iti recomandam sa le descoperi toamna aceasta: Cluj-Napoca, Iasi sau Timisoara.

Fiecare dintre aceste orase are o frumusete unica si propune o varietate de activitati care le fac perfecte pentru o iesire de 2 sau 3 zile in care sa descoperi un loc nou si interesant in timp ce te relaxezi:
Ce sa faci odata ajuns in Cluj-Napoca? Poti incepe vizita din piata centrala a orasului, plina cu cladiri din secolele XVIII si XIX, dominata de biserica Sf. Mihail, ridicata in secolul XV si unul dintre exemplele cele mai frumoase de arhitectura gotica din Romania. Tot aici puteti vizita cladirea in stil baroc a Castelului Banffy, care gazduieste colectiile de armament si de arta romaneasca ale Muzeului de Arta sau te poti bucura de zona in aer liber, cu arhitectura traditionala, a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Clujul are multe alte zone care te asteapta sa le explorezi pe durata calatoriei: Dealul Cetatuia pe care sa il urci pentru a vedea cele mai frumoase privelisti ale orasului si peisajului inconjurator; biserici istorice de descoperit (Manastirea si Biserica Franciscana, Catedrala Schimbarea la Fata, Biserica Romano-Catolica Calvaria), multe muzee de explorat (Muzeul National de Arta Cluj, Institutul de Speologie Emil Racovita – unic in Europa, Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei sau ineditul muzeu Colectia de Istorie a Farmaciei, unde sunt expuse instrumente medicale).
Iti doresti o experienta n mijlocul naturii? Clujul propune Gradina Botanica Alexandru Borza, una dintre cele mai mari din Europa de Sud-Est, Parcul Central – unde poti inchiria o barca pentru a te plimba pe lac, sau Parcul Etnografic Romulus Vuia unde se pot admira cladiri traditionale.
Iar daca iti doresti sa petreci o seara altfel in Cluj-Napoca, poti verifica programul si sa iei bilete pentru un spectacol la Opera sau pentru un concert de muzica clasica la Filarmonica de Stat Transilvania.
Preturile pentru un bilet dus-intors catre Cluj-Napoca incep de la 59,98 Euro pentru o iesire de week-end, asa ca poti incepe sa iti planifici calatoria pentru perioada urmatoare.

Iasi este renumit pentru Gradina sa Botanica – cea mai veche si cea mai mare din Romania, datand din 1856 – precum si pentru frumosul Parc Copou unde se spune ca poetul Mihai Eminescu ar fi scris unele dintre cele mai frumoase poezii – sub un copac unde acum se afla un bust de bronz al poetului. In plus, daca vrei sa petreci un week-end in Iasi, ai multe optiuni pentru a te simti bine: multe muzee (Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Stiintei si Tehnicii, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta etc); o serie de manastiri vechi si renumite, pentru cei carora le place sa le descopere povestile (Manastirea Cetatuia, Manastirea Galata, Manastirea Neamt, Manastirea Agapia si altele); Podgoriile Iasi de la Cotnari – aflate la doar 1.5 ore cu trenul din Iasi, faimoase pentru vinurile lor albe dulci facute din struguri bogati in zahar, recoltati tarziu toamna, dupa primul inghet, dar si multe altele.
Odata in oras, poti vizita Palatul Culturii (construit in stil neo-gotic, care acum gazduieste Biblioteca Gheorghe Asachi si 4 dintre muzeele orasului: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta si Muzeul Stiintei si Tehnicii); Catedrala Metropolitana Sf. Parachiva – construita in stil renascentist Italian – cea mai mare biserica ortodoxa din Romania; Biserica Trei Ierarhi – cu ornamentele sale decorative splendide; Palatul Roznoveanu/Primaria – construita in stil neoclassic vienez; Casa Alexandru Bals / Filarmonica Moldova construita in 1815 sau Teatrul National Vasile Alecsandri. Multe alte activitati si zone ale orasului te asteapta sa le descoperi pe parcursul calatoriei catre orasul din Moldova, in care vei vrea cu siguranta sa revii dupa aceea.
Cu preturile pentru un bilet dus-intors catre Iasi incepand de la 57,18 Euro pentru un week-end, poate a sosit momentul sa va planificati calatoria.

Ce sa faci odata ajuns in Timisoara? Plimba-te prin oras si exploreaza Piata Victoriei, cu Catedrala Ortodoxa Metropolitana si Muzeul Revolutiei, aflat in vecinatate; sau descopera Piata Unirii, numita asa datorita catedralelor (romano-catolica si sarba ortodoxa) care sunt amplasate una in fata celeilalte. Un alt spatiu in aer liber remarcabil este Piata Libertatii unde se poate admira arhitectura secesionista si de unde poti continua catre Castelul Huniade, construit in timpul domniei lui Carol Robert, Print de Anjou, finalizat de Iancu de Hunedoara si refacut de Habsburgi in secolul XVIII.
Timisoara se afla pe malul nordic al Begai si poti sa te plmbi cu barca sau sa savurezi o cafea la una din cafenelele de pe malul apei.
Vrei sa vizitezi muzee? Ai de ales atunci cand esti in Timisoara: Muzeul Banatului, aflat in incinta unui castel din secolul XIV – care are si o zona dedicata etnografiei, unde sunt expuse materiale, costume traditionale si icoane pictate pe sticla; Muzeul Revolutiei unde se pot admira uniforme atat ale militiei cat si ale armatei, precum si vedea marturii ale martorilor si participantilor la revolutia din 1989; Muzeul de Arta; Muzeul Satului Banatean – aflat la cativa km de centrul orasului.
Viata de noapte este foarte activa, cu multe puburi si cluburi care ofera o varietate de divertisment – iar daca iti doresti o degustare de vinuri, poti lua trenul sau autobuzul pana la Cramele Recas – unde poti degusta vinuri albe, rosii sau rosé, precum si vizitata cramele pentru a afla mai mult despre felul in care e facut vinul.
Alege week-end-ul si incepe sa iti faci planurile pentru calatoria in orasul de pe malul Begai: preturile pentru un bilet dus-intors pana la Timisoara incep de la 76,22 Euro pentru un week-end.

Despre tripsta
In 2005, doi antreprenori talentati au lansat in Atena, Grecia, unul dintre puncta cele mai fierbinti ale turismului international, un start-up numit initial travelplanet24. In prezent, agentia de turism online tripsta este unul dintre cei mai mari si mai recunoscuti lideri ai industriei de profil. Brandurile noastre – tripsta, airtickets si travelplanet24 – sunt preferate de peste un milion de turisti loiali din 45 de piete internationale pe care compania opereaza in prezent.
Cu birouri in Atena, Bucuresti si Istanbul, echipa noastra de peste 260 de genii turistice pasionate se asigura ca ajungeti la destinatie la cel mai mici preturi garantate si cu sprijin dedicat. Motoarele noastre pentru rezervari proceseaza peste doua milioane de cereri de calatorie pe minut pentru a se asigura ca turistii primesc seturi complete de optiuni si preturi pentru calatorii cu avionul, trenul, feribotul sau autoturismul. Suntem capabili sa facem asta pentru ca strangem peste 100GB (echivalentul a peste 50,000 de melodii) in date privind rezervarile in fiecare zi si le utilizam pentru a va face experienta de cautare mai usoara si intuitive, indiferent de dispozitivul pe care il folositi. La aceasta se adauga serviciul multi-lingv de talie mondiala dedicate pasagerilor si stim deja ca veti face din urmatoarea experienta de booking o experienta extraordinara.