Piloti de indesare pentru constructii sigure si de durata

19 aprilie 2022
Autor:
Bullet Media Advertising SRL-D

Pilotii de indesare sunt elemente de constructie foarte eficiente, cu o mare varietate de utilizari in fundatii si inginerie civila. Sunt elemente structurale formate din beton armat, de lungime mare fata de sectiunea transversala a acestuia si care transmit sarcini la niveluri adanci ale solului. In plus, se pot folosi piloti de indesare ca structuri de retinere si de stabilizare a taluzurilor si terasamentelor instabile.

Piloti de indesare - Utilizari si aplicatii frecvente

Pilotii de indesare se folosesc:

  • Pentru fundatii adanci, care transmit sarcinile in profunzime;
  • Intr-o mare varietate de proiecte de infrastructura, cum ar fi constructia de tuneluri, drumuri si poduri;
  • Pentru retinere, pentru protejarea sapaturilor de adancime, in special in apropierea constructiilor existente; In general, aceasta solutie este combinata cu alte tehnici precum ancore la sol sau alte sisteme de contravantuire;
  • Stabilizarea pantelor pentru prevenirea alunecarilor de teren sau protejarea cladirilor existente.

Piloti de indesare prefabricati

Acesti piloti de indesare se mai numesc si piloti forati. Sunt in mod regulat din beton armat obisnuit sau din beton precomprimat. Acest tip de piloti de indesare de la Terratest Romania trebuie sa fie ancorati printr-un proces de lovire folosind un ciocan pneumatic. Folosit in principal la compresiune si tractiune in functie de tipul de beton folosit, este si cel mai utilizat pentru constructii pe apa, actionand mai bine in aceste conditii. Pentru amplasarea corecta a acestor piloti de indesare, trebuie sa ajunga la locul indicat, conform proiectarii prestabilite sau in masura in care apare o reactie de respingere in sapatura, in cazul unui sistem de puncte. Buna functionare a acestuia, depinde si de pilotii care au fost ancorati in apropiere, consolidand astfel terenul.

Piloti de indesare cu extractie de pamant

Acest sistem necesita extragerea terenului inainte de betonarea pilotilor, iar procesul de excavare va depinde de tipul de teren si de utilaje.  Pentru amplasarea lor, se poate recurge la extragerea pamantului cu ajutorul unui melc elicoidal.

Fundatiile adanci au mari provocari din cauza complexitatii pe care o implica dezvoltarea unor structuri mari, pe terenuri care nu sunt realizate din materiale care sa le poata sustine. Cu toate acestea, datorita progreselor in studiile civile, geologice si structurale, exista solutii fiabile. Acest mare progres este de mare folos pentru crearea si dezvoltarea economica a unor zone care sunt modificate constant prin insasi natura lor, promovand astfel dezvoltarea acestor zone fara a le compromite mediul, spatiul sau oamenii.

Fara indoiala, este un mare avantaj sa poti contempla acest tip de fundatii si beneficiile pilotilor de indesare. Cu sprijinul unui expert in constructia acestora, pilotii de indesare aduc o mare contributie la evolutia structurala a diverselor zone, acolo unde inainte nu se puteau construi structuri mari. Pentru inginerie civila si dezvoltare economica, fara indoiala, a avea cunostinte despre piloti de indesare, favorizeaza economia si sustenabilitatea comunelor sau a oraselor mici fara a compromite alte elemente.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram