fbpx

Piesa de rezistenta a Licitatiei AraArt nr 25: lucrarea Casa din Brebu semnata Stefan Luchian

Miercuri, 15 iulie 2015, AraArt organizeaza o licitatie cu lucrari de arta plastica si decorativa, printre care se numara nume cu greutate in istoria picturii romanesti: Gheorghe Petrascu, Ion Andreescu, Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Nicolae N. Tonitza. Expozitia care anticipeaza Licitatia este deschisa colectionarilor si iubitorilor de arta la Casa Capsa in perioada 13-15 iulie, intre orele 11 si 19.

Printre vedetele licitatiei se va numara lucrarea lui Stefan Luchian, Casa din Brebu, o capodopera ce aminteste de copilaria celui ce avea sa devina marele pictor Stefan Luchian, marcata de farmecul simplu si luminos al dealurilor cu vii si al luncilor de pe malurile Prutului, o lume care inspira la tihna, dar si un preambul pentru istoria unei lupte pentru afirmare artistica dusa de Luchian de-a lungul vietii. Lucrarea a fost evaluata de expertii AraArt la suma de 40,000 euro.

Celalalte lucrari si detaliile tehnice vor fi disponibile in curand pe site-ul Galeriei de Arta si Casei de Licitatii AraArt.

Casa de licitatii AraArt s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din anul 2005. Galeria s-a remarcat in activitati de ambientare a diferitelor spatii cu lucrari de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). In plus, ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.