Piata muncii – o provocare dupa o pauza lunga

Pauzele in cariera sunt aspecte care tin fie de vointa noastra, fie de alti factori care ne conduc la aceasta decizie. De cele mai multe ori, femeile prefera sa aiba o pauza in cariera atunci cand doresc sa aiba un copil sau trec printr-o perioada in care pur si simplu isi doresc sa se detaseze de la cariera.

Daca ti-ai propus ca dupa o anumita perioada sa revii pe piata muncii, trebuie sa iei in considerare faptul ca acest domeniu evolueaza destul de mult, iar in functie de perioada in care nu ai mai fost la munca, lucrurile s-au schimbat.

Cautarea unui loc de munca poate fi intimidanta, mai ales daca ati lipsit o vreme buna de pe piata muncii. Bineinteles, nu este imposibil sa ajungeti din nou acolo unde erati, insa necesita ceva mai multa atentie, practic este procesul de reintroducere la munca.
Exploreaza domeniul de interes, companiile si fisele de post pentru a analiza lucrurile care s-au schimbat.

Actualizati-va CV-ul
Timpul departe va poate face sa va simtiti ca si cum nu aveti nimic nou de adaugat la acel document al dvs. dar, incercati sa va ganditi daca in ultimii ani exista ceva interesant pentru a fi inclus acolo, cum ar fi proiectele, munca voluntara sau cursurile pe care le-ati facut.

Actualizarea CV-ului poate parea o sarcina coplesitoare, dar, din fericire, internetul este o resursa excelenta, care va transforma procesul intr-o etapa mai usoara.
Creati-va conturi pe platformele profesionale. E adevarat – o retea solida este importanta atunci cand cauti un loc de munca. Cea mai buna modalitate de a va extinde pagina de contacte este sa accesati evenimente din industria dvs.

Mergeti la evenimente, nu numai ca va ajuta sa invatati si sa va familiarizati cu industria dvs., dar participarea poate, de asemenea, sa deschida usile catre noi oportunitati. Puteti intalni pe cineva care angajeaza sau cine stie pe cineva are nevoie de personal pe industria in care activati!

De asemenea, nu uitati sa utilizati grupul dvs. de suport existent. Spuneti-le prietenilor si familiei ca doriti sa va reintroduceti pe piata de munca si specificati-le ca sunteti interesat de oportunitati cat mai curand.

Fiti la curent cu noutatile
Sa fim sinceri, avand o pauza mare ar putea insemna ca esti putin in urma cand vine vorba de cele mai recente si mai mari intamplari din domeniul tau. Va fi mai usor sa impresionati un manager de angajare daca sunteti informat si ati parcurs informaiile din online legate de compania respectiva.

Stabiliti un obiectiv de a va petrece 30 de minute pe zi in carti, articole, videoclipuri, bloguri si alte resurse relevante din industrie. Inscrierea in buletine de stiri este o alta modalitate excelenta de a obtine informatii relevante direct in casuta de e-mail.

Reintroducerea pe piata muncii dupa o anumita perioada de timp poate fi intimidanta. Tineti cont de aceste sfaturi care va vor ajuta sa va gasiti rolul perfect si sa aveti succes intr-un timp scurt.