fbpx

Peste 38.000 de elevi participă în acest an școlar la programul de educație financiară derulat de Junior Achievement România cu susținerea Raiffeisen Bank

  • Peste 38.000 de elevi și 1.400 de profesori din peste 680 de școli și licee din toată țara participă în acest an școlar la activități de educație financiară în cadrul programului derulat de Junior Achievement (JA) România cu susținerea Raiffeisen Bank.
  • Elevii beneficiază de resurse adaptate învățării hibride – la școală sau online – pentru educarea comportamentelor responsabile privind economisirea, gestionarea investițiilor și a instrumentelor financiare.
  • O nouă componentă este adăugată programului, adresată profesorilor, pentru formarea și certificarea competențelor financiare și antreprenoriale.

 

Peste 38.000 de elevi de școală primară și liceu și 1.400 de profesori din peste 680 de școli și licee din toată țara participă în acest an școlar la activități de educație financiară în cadrul programului derulat de Junior Achievement (JA) România cu susținerea Raiffeisen Bank.

Scopul programului este de a forma abilități și comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiții sau utilizarea instrumentelor financiare, iar activitățile propuse în cadrul acestuia au la bază abordarea learning by doing, în care primează exemplele, studiile de caz și exercițiile de lucru în echipă, pentru argumentare și luarea deciziilor.

Activitățile sunt derulate în colaborare cu voluntarii Raiffeisen Bank și au la bază un kit educațional gratuit, adaptat învățării hibride – la școală și online –, care include materiale tipărite și resurse digitale interactive disponibile pe platforma de e-learning JA Inspire™.

Elevii participă cu plăcere și interes la activitățile de educație financiară, pentru că astfel au ocazia să se regăsească în situații concrete de viață, să se exprime și să facă asocieri cu lucruri din viața lor. Învață, jucându-se, să își gestioneze fondurile proprii. Astfel de activități pot fi considerate oportunități extraordinare pentru elevi, iar implementarea la clasă aduce noutăți în bagajul informativ al copiilor, dar și în abilitățile lor pentru viață.” – Profesor, Școala Gimnazială Teodor V. Stefanelli, Câmpulung Moldovenesc

Cu o continuitate de peste zece ani, parteneriatul dintre JA România și Raiffeisen Bank a oferit până acum activități, resurse și kit-uri educaționale gratuite de educație financiară pentru 160.700 de elevi și profesori, iar 29 licee au beneficiat de finanțări pentru îmbunătățirea condițiilor de învățare și acces la educație online.

În acest an, programul se extinde cu o nouă componentă, adresată profesorilor, pentru formarea și certificarea competențelor financiare și antreprenoriale. Programul de formare oferă profesorilor participanți posibilitatea dezvoltării și exersării de competențe pentru utilizarea instrumentelor de planificare financiară personală și a unei afaceri. Programul de formare este acreditat de Ministerul Educației și Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților.

 ***

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based”, adaptate învățării hibride, sunt urmate anual de peste 243.000 de elevi și studenți din peste 1.750 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență, iar în 2020 și 2021, organizația s-a poziționat pe locul 7 în topul NGO Advisor, dedicat celor mai importante 500 de ONG-uri la nivel mondial. 

Despre Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank este una dintre băncile universale aflate în top 5 în România și deservește 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Raiffeisen Bank are 4.600 de angajați și o rețea de peste 300 de agenții în toată țara, aproximativ 700 de ATM-uri, 400 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și 24.500 de POS-uri.