Peste 240 de persoane de etnie roma și persoane cu dizabilitați calificate prin proiectul ”Și noi avem dreptul la munca ”

”Certificatele de calificare pe care le-au primit beneficiarii noștri sunt valabile la nivel european și sunt aliniate acestor standarde. Avem meserii din zona construcțiilor, meserii din zona industriei ușoare, turism, din zona serviciilor sociale, și unele dintre ele răspund și nevoilor de lucru ale persoanelor cu dizabilități care ar dori să lucreze la domiciliu. În cele 14 luni de proiect am înființat și două centre de incluziune socială la Ploiești și Turda și grupuri de sprijin pentru persoane vulnerabile la Curtea de Argeș, Bihor și Turda”, spune Daniela Vișoianu, managerul proiectului POSDRU ”Și noi avem dreptul la muncă!”.
În cadrul conferinței a fost prezentat filmul motivațional ”Visurile nu pot fi oprite – Povești cu oameni care au crezut în ei înșiși”, conținând o serie de interviuri cu oameni care au depășit barierele discriminării în viața personală și profesională, și care au dovedit că dizabilitatea sau etnia nu i-au împiedicat să obțină un loc de muncă sau o viață împlinită.
Proiectul a implicat și activități cu reprezentanți ai ong-urilor, ai autorităților publice și elevi pentru sensibilizarea față de prejudecățile și discriminarea cu care se confruntă persoanele de etnie romă și persoanele cu dizabilități. Potrivit cercetării calitative realizate în cadrul proiectului persoanele aparținând celor două grupuri vulnerabile se confruntă adesea cu situații de discriminare, mai ales pe piața muncii, dar și în alte contexte sociale.
Proiectului ”Și noi avem dreptul la muncă!” este implementat de FORUM GROUP, în parteneriat cu CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Eduteco și Agenția de Consultanță și Afaceri Română, și este cofinanțat prin programul POSDRU. Se desfășoară în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015, în regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia și Nord-Vest.