Peste 1600 de cadre medicale au fost instruite despre terapiile de ultima ora pentru tratarea arsurilor la copiii cu varste intre

30 aprilie 2013
Autor:
dowmedia08

Arsurile reprezinta o problema grava de sanatate, in special la varstele mici au un risc vital major, in directa proportie cu surprafata afectata. In plus, acest tip de traumatisme au consecinte pe termen mediu si lung (lasa cicatrici pe viata atat la nivelul pielii cat si pshice). De cele mai multe ori, necesita ingrijiri ulterioare pana la varsta adolescentei, cand se incheie cresterea.

„Suntem increzatori ca acest proiect a contribuit substantial si continua sa contribuie la perfectionarea cadrelor medicale implicate in astfel de cazuri si in acelasi timp la accelerarea procesului de utilizare a noilor metode, tehnologii si echipamente medicale avansate in tratamentul local al arsurilor care utilizeaza pansamentele biologice si sintetice. Iar toate aceste aspecte converg la oferirea unor terapii de ultima ora pacientilor, care sa conduca la obtinerea unor rezultate mult mai eficiente din punct de vedere medical” a declarat Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

Proiectul „Perfectionare in terapia medico-chirurgicala de urgenta a arsurilor pentru copii de varsta mica (0-4 ani) la nivel multiregional” a fost realizat prin intermediul unor cursuri de perfectionare realizate fie in sistem de videoconferinta sau folosind elementele specifice unei platforme de e-learning si a reusit ca, in perioada in care a fost derulat (noiembrie 2010 – aprilie 2013) sa ofere informatiile unui numar de 1690 cadre medicale de pe intreg teritoriul Romaniei.

Pe termen mediu si lung, acest proiect prognozeaza si alte rezultate, precum:

• Scaderea sub 1% a indicelui de mortalitate la cazurile spitalizate in unitatile participante;
• Cresterea cu 30% a indicelui de performanta clinica la nivelul unitatilor medicale;
• Cresterea cu 5% a indicelui de performanta economica (prin care se reduc durata si cheltuielile de spitalizare, precum si costurile post-arsura pentru reconstructie si reabilitare);
• Cresterea indicelui de performanta sociala, prin faptul ca sistemul permite acordarea unui tratament competent si eficient de catre personalul medical specializat;
• Omogenizarea conduitei terapeutice la nivelul unitatilor medicale participante, la nivelul standardelor existente in unitatile similare din Uniunea Europeana.

„Ne bucuram de finalizarea si atingerea obiectivelor acestui proiect, care reprezinta un nou efort de armonizare a terapiilor medicale in unitatile din Romania, aducandu-le in acelasi timp la standarde internationale de ultima ora in ce priveste terapia medico-chirurgicala majora de urgenta. Astfel, am mai facut un pas important pentru ca cei 12.000 de copii romani care anual sufera de arsuri, dintre care peste 2.500 sunt pacienti intre 0-4 ani incadrati ca urgente medico-chirurgicale majore sa beneficieze de terapii care sa le asigure o recuperare si mai eficienta” a adaugat Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

***
Proiectul „Perfectionare in terapia medico-chirurgicala de urgenta a arsurilor pentru copii de varsta mica (0-4 ani) la nivel multiregional” a vizat cadrele medicale de pe intreg teritoriul Romaniei si a fost realizat de catre Spitalul Clinic de Urgenţa pentru Copii „Grigore Alexandrescu” in parteneriat cu Clinica de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva - Spitalul Clinic de Urgenţa Judetean Constanta si Spitalul clinic de copii Brasov.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram