Personalizarea unei cazi freestanding

Indiferent de motivul pentru care alegi o cada freestanding, alegerea acesteia nu se opreste la material si model. Robinetele si dusurile pentru cazile freestanding sunt disponibile in foarte multe stiluri. Montate in perete, in podea sau pe marginea cazii, modelele de robinete vor depinde de cada pe care o alegi. De exemplu, o cada cu suprafata solida nu va permite instalarea unui robinet pe margine, deoarece nu se vor putea face gauri pentru instalarea acestuia. Unele cazi din acril si din fonta sunt disponibile cu mai multe optiuni pentru robinet, deci va trebui sa cunosti fiecare tip.

Adaugarea de accesorii este o parte importanta a oricarui proiect de remodelare a baii. Vei avea ocazia sa adaugi o nota personala, imbunatatind in acelasi timp functionalitatea spatiului. Cada freestanding face in sine o afirmatie indrazneata, dar, probabil, va trebui sa adaugi cateva accesorii pentru a maximiza aspectul.

Personalizarea cazii

Spre deosebire de cazile incorporate, in general, cazile freestanding nu ofera mult spatiu de stocare in apropiere, ceea ce poate deveni dificil atunci cand folosesti sapunul, samponul si balsamul.

Exista o varietate de accesorii disponibile pentru o cada freestanding, indiferent daca intentia este de a adauga caracter sau comoditate. Cele mai populare accesorii sunt tavile pentru cada, unele avand un suport de lectura sau un suport pentru sticla de vin, pentru a te ajuta sa te relaxezi. Pentru comoditate, exista si optiuni disponibile sub forma de raft, care contin cosuri de sapun sau suporturi de bureti de baie. Suporturile pentru picioare sunt un bun accesoriu pentru cada freestanding, deoarece ajuta la protejarea podelei sau a gresiei, si in plus, au un aspect deosebit.

In cazul in care cada este aproape de un perete, ia in considerare instalarea de suporturi de perete pentru sampon, balsam si alte articole de baie. Inainte de a le instala, ia in considerare faptul daca le vei accesa stand in cada sau atunci cand faci dus in picioare, pentru a le amplasa in locul potrivit.

Exista multe kit-uri de conversie a dusurilor disponibile pentru cazi care iti ofera posibilitatea de transforma dusul de cada freestanding, intr-o unitate traditionala de dus, doar prin efectuarea de gauri pentru instalare. Aceste kit-uri sunt foarte convenabile daca vrei sa schimbi dusul existent cu unul traditional.

Adaugarea unui sistem de masaj cu aer la cada freestanding din acril sau rasina creeaza o atmosfera de lux, ca la un centru de spa, si ofera multe beneficii hidroterapeutice pentru sanatate. Jeturile mici de aer sunt instalate in baza cazii. Motorul sistemului de aer va contine un element de incalzire pentru a mentine apa la temperatura camerei. Sistemul este prevazut cu o telecomanda rezistenta la apa, pentru a controla viteza si functionalitatea motorului din interiorul cazii, pentru a oferi o relaxare maxima.

Exista firme care ofera vopsirea personalizata a cazilor din acril si fonta. Aceasta este o optiune minunata daca te gandesti sa asortezi culorile cazii cu decorul existent. Pentru durabilitate, cada freestanding trebuie vopsita cu cel putin doua straturi de vopsea din latex acrilic pentru exterior, cu finisaj satinat sau semi-lucios.