fbpx

Personalitaţi marcante prezente într un moment de înalta semnificaţie: sfinţirea Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr Carol Davila”

Personalităţi marcante ale lumii medicale, autorităţi, oameni de cultură şi pacienţi s-au reunit în amfiteatrul Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” pentru a marca, în data de 21 septembrie 2012, un moment de înaltă semnificaţie: ceremonia de sfințire a unităţii sanitare. Evenimentul a fost prilejuit de finalizarea tuturor lucrărilor de construcție, reabilitare și modernizare.
“Necesitatea reabilitării acestui spital a fost imperativă, atunci când ai performanţa ca scop. Sprijinul autorităţilor şi al colegilor mei a fost decisiv pentru a putea realiza construcţia, dar şi pentru a menţine funcţional un alt compartiment, în acelaşi timp. Acest demers a fost derulat pe o perioadă de patru ani, iar acum, la final, s-a simţit nevoia ca această lucrare a omului să fie sfinţită, pentru că, până la urmă, Dumnezeu lucrează prin oameni. Am adus în sprijinul pacienţilor cele mai avansate tehnologii şi am dorit ca sprijinul oferit acestora să fie mai mare”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Penescu, managerul Spitalului Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila”.
Deschiderea evenimentului a fost marcată de o conferinţă de presă, în cadrul căreia s-a reafirmat nevoia de performanţe medicale susţinute. Importanţi lideri de opinie şi colaboratori ai spitalului au vorbit despre noul corp de clădire al spitalului, punctând importanţa existenţei acestuia prin referire la contextul medical românesc. Spitalul adăposteşte un centru modern de hemodializă, secţia de Terapie intensivă nefrologică, Centrul de diagnostic şi tratament ambulatoriu, laboratoare şi o sală de conferinţe multifuncţională. În paralel, au fost finalizate lucrările de consolidare, recompartimentare, refuncţionalizare şi renovare a corpului vechi de clădire.
Ceremonia de sfinţire a fost oficiată de Preasfinţitul Varlaam, Episcop-Vicar Patriarhal, şi Părintele Arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, alături de preotul spitalului şi ceilalţi preoţi slujitori.
Printre personalităţile marcante care au luat parte la ceremonia de sfinţire a Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” s-au numărat prof. univ. dr. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, prof. univ. dr. Florian Popa, fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, reputat profesor şi membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, conf. univ. dr. Florian Bodog, secretar de stat în Ministerul Sănătății, prof. univ. dr. Eugen Moța, președintele Societăţii Române de Nefrologie.
De asemenea, la eveniment au mai fost prezenţi prof. univ. dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Oftalmologie, conf. univ. dr. Vasilică Cristescu, managerul Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „N. Paulescu”, prof. univ. dr. Petre Calistru, managerul Centrului de Diagnostic şi Tratament „Dr. V. Babeş”, prof. univ. dr. Daniela Bartoş, fost ministru al Sănătăţii, precum și prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, șeful Clinicii de Medicină Internă și Nefrologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

PR&Comunicare: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical