fbpx

Persoanele nevoiase din Brasov vor beneficia vineri de consultatii medicale gratuite

In aceasta vineri, intre 10:00 si 15:00, mai multi medici specialisti vor oferi consultatii gratuite in centrul comercial Coresi Shopping Resort (str. Zaharia Stancu, nr. 1, Brasov), langa locul de joaca exterior. Copiii si cei nevoiasi vor beneficia de controale (masurarea tensiunii, colesterol etc.) si de discutii cu medicii de specialitate care si-au oferit sprijinul pro bono.

Personalul medical va fi ajutat de Asociatia de Companioni, un grup de initiativa format din adolescenti ce sustin cauze sociale. Tinerii, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, au sosit din toata tara in tabara din Brasov si vor participa in calitate de voluntari la actiunea de vineri.

„Campania „Voluntar pentru Sanatate” are ca scop sensibilizarea persoanelor fizice si juridice cu privire la nevoile semenilor lor, care nu dispun de posibilitati materiale pentru a se bucura de o viata decenta. Astfel, cu ajutorul partenerilor si voluntarilor, vrem sa le daruim speranta unui viitor mai luminos”, declara Gabriel Ciobotaru, Presedintele Asociatiei Sansa Ta.

Aceasta este prima editie a campaniei “Voluntar pentru Sanatate”, urmand sa fie organizata, de acum inainte, in fiecare an. Organizatia non-guvernamentala si non-profit Asociatia Sansa Ta deruleaza si alte proiecte in sprijinul comunitatii, precum „O sansa calda” (o masa calda oferita in fiecare joi persoanelor fara adapost din Bucuresti), Cupa „Sansa Ta” (evenimentul sportiv caritabil dedicat copiilor proveniti din centre de plasament sau din familii defavorizate) sau ,,Zambetul din cutie” (cadouri de Craciun, impachetate in cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiasi). Recent, Asociatia Sansa Ta a inaugurat in Buftea o sala de calculatoare, unde isi propune sa alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniti din familii sarace.