fbpx

Perne din puf de gasca versus perne memory foam

Perne din puf de gasca sau perne memory foam – ce alegeti?
Unul din cei mai importanti factori pentru un somn bun este sa dormi pe o perna adecvata. Inaltimea, moliciunea si gradul de sprijin sunt preferinte extrem de personale, iar rezultatul poate influenta calitatea somnului. Iata diferentele dintre perne din puf de gasca si perne memory foam.

Beneficii ale pernelor memory foam:

– Suport adecvat. Spuma de memorie ofera un bun suport pentru cap, gat si umeri. Acest lucru face ca pernele din spuma sa fie ideala pentru persoanele care acuza deseori dureri de gat sau de spate.
– Durabilitate. Pernele din spuma de memorie rezista mai bine in timp.
– Moliciune. Pentru ca spuma de memorie este artificiala, este considerata a substanta fara zone aglomerate. Chiar si dupa mai mult timp spuma de memorie ramane neteda in consistenta.
– Sforait. Pentru cei care sforaie cand dorm pe spate, spuma cu memorie este de ajutor. Perna din spuma sustine mai bine gatul si ajuta la eliminarea aerului mai usor prin esofag, reducand astfel zgomotul din timpul noptii.
– Confortul dureaza toata noaptea. Ca rezultat al fermitatii, o perna din spuma cu memorie nu se comprima asemenea unei perne din puf de gasca, chiar si pentru o perioada mai lunga de timp. Prin urmare, nu prea are nevoie de re-aranjare. Acest lucru poate contribui la obtinerea unui somn mai bun, cu minime intreruperi.

Dezavantaje ale pernelor din spuma cu memorie, comparativ cu perne din puf de gasca

– Caldura. Spuma cu memorie nu este un material deosebit de respirabil, ceea ce inseamna ca retine caldura si poate deveni destul de inconfortabila. Acesta probleme este cu atat mai greu de suportat pentru persoanele care tind sa aiba o temperatura ridicata a corpului.
– Greutate. Din cauza fermitatii lor initiale si a constructiei compacte, pernele din spuma tind sa fie mai grele decat acele perne din puf de gasca. Se pot simti greoaie si grei de manevrat sau de depozitat.
– Parfum initial. Foarte multe persoane se plang de faptul ca pernele noi din spuma de memorie miros neplacut, a chimicale. Acest lucru are tendinta sa se estompeze in timp, dar poate fi destul de deranjant avand in vedere ca stai cu nasul exact langa perna.
– Pret. Uneori pernele din spuma ajung sa aiba pret mai mare decat pernele din puf de gasca.
– Pozitia de somn. Spuma de memorie este in general recomandata pentru cei care dorm pe spate, pentru ca ofera o buna sustinere a gatului si a spatelui. Suportul poate fi prea rigid pentru partea laterala si cea frontala.

Daca doriti sa comandati perne sau pilote din puf de gasca, o puteti face pe IoanaShop.ro

Perne din puf de gasca – beneficii
– Moliciune. Pernele din puf de gasca sunt extrem de moi. Ele iau imediat conturul gatului si a capului, astfel incat este usor sa ma mutati de pe o parte pe alta. Sunt placute la atingere si asigura un confort sporit.

Caldura. Puful retine o oarecare caldura, dar in continuare ramane respirabil. Acest lucru inseamna ca veti sta cu capul intr-o zona cu temperatura placuta si este putin probabil ca veti transpira in timpul noptii.

Durabilitate. Pernele din puf de gasca sunt de asemenea foarte fiabile in timp. Daca sunt ingrijite in mod corespunzator, pot tine chiar si 10 sau 15 ani.

Pret. Comparativ cu pernele din spuma cu memorie, pernele din puf de gasca au preturi mai avantajoase.

Tineti cont de avantajele si dezavantajele expuse mai sus, dar si de preferintele personale atunci cand cumparati un nou set de perne. Ambele tipuri de perne din spuma cu memorie si perne din puf de gasca ofera o senzatie distinctiva, in functie de cum va place sa dormiti.

Daca obisnuiti sa dormiti pe o parte sau cu fata in jos, daca va face placere sa va afundati in perne foarte moi, atunci va invitam sa verificati oferta noastra de perne din puf de gasca.