fbpx

Perna ortopedica si caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca

Cei care au cautat o perne, indiferent de motivul sau destinatia acesteia, au putut observa ca pe piata exista o multitudine de tipuri de perne, una dintre cele mai populare fiind perna ortopedica. In ceea ce priveste acest tip de perne, este de mentionat faptul ca exista perne ortopedice pentru somn, sezut sau chiar spate, fiecare avand un rol bine stabilit in imbuntatirea starii generale a celor care le folosesc.

Pentru a avea, insa, garantia ca isi cumpara o perna ortopedica de calitate, care chiar sa indeplineasca toate criteriile unui astfel de suport pentru diferite afectiuni, oamenii ar trebui sa fe foarte atenti cum isi aleg vanzatorul de astfel de produse. De aceea, acestia pot alege un magazin specializat in comercializarea pernelor ortopedice, cum este Ortosan.ro.

Ce caracteristici trebuie sa aiba o perna ortopedica?

O perna ortopedica are rolul de a oferi suport anumitor zone ale organismului, astfel incat sa previna aparitia unor afectiunii sau sa contribuie la tratarea acestora. Astfel ca o astfel de perna trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici, cum ar fi:

  • sa fie realizata din materiale de calitate – astfel de perna trebuie sa lase piele sa respire si sa nu inmagazineze caldura, pentru a nu produce supraincalzire;

Perna ortopedica | Perna pentru spate | Ortosan.ro

perna pentru spate

  • sa aiba o durata de viata indelungata – o perna ortopedica trebuie sa isi mentina forma mai mult timp, adica sa revina la forma initiala dupa utilizare;
  • sa aiba o dimensiune potrivita – in functie de scopul pentru care a fost achizitionata, perna trebuie sa aiba dimensiunile potrivite, deoarece o perna pentru spate va fi mai mare decat una pentru sezut, de exemplu.

Care sunt efectele fiecarui tip de perna ortopedica?

Dupa cum este mentionat si mai sus, pernele ortopedice sunt de diferite tipuri, de sezut, de spate sau pentru dormit. Fiecare dintre acestea au un rol si efecte special destinate zonei careia i se adreseaza. De exemplu, atat pernele pentru spate, cat si cele pentru sezut au un rol important in ceea ce priveste postura si pozitia coloanei vertebrale.

Prin urmare, alegerea unor perne potrivite poate avea un efecte benefic asupra starii generale de sanatate.