fbpx

Perna anti-reflux: necesitate sau inchipuire

Cu toate ca boala de reflux gastro-esofagian este asociata, in principal, bebelusilor, exista si foarte multi adulti care se confrunta cu aceasta afectiune. De aceea investirea intr-o perna anti-reflux este necesara, aceasta avand rolul de a tine trunchiul intr-un grad mai ridicat decat nivelul orizontal, astfel ca refluxul sa nu mai aiba loc.

In plus, aceasta afectiune influenteaza si calitatea somnului si implicit, calitatea intregii vieti. De aceea este recomandat ca persoanele care au astfel de probleme sa isi achizitioneze o perna anti-reflux de la distribuitori autorizati, cel mai important aspect al acesteia, pe langa gradul de inclinare, este si materialul din care este realizat. Astfel ca acestia pot apela cu incredere la Med-Tehnica.ro, distribuitor de echipamente si aparatura medicala de calitate.

De ce este recomandata perna anti-reflux?

Refluxul gastro-esofagiana, cunoscut si sub numele de boala a sistemului digestiv, consta in revarsarea acidului din stomac inapoi in esofag si apoi in cavitatea bucala, aceast reflux manifestandu-se, in special, in timpul somnului, cand pozitia corpului este orizontala, dar si cand sunt consumate anumite alimente sau mese foarte bogate.

Prin urmare, perna anti-reflux ajuta la reglarea pozitiei corecte de somn, deoarece este recomandat ca oamenii care se confrunta cu aceasta afectiune sa doarma cu capul mai ridicat decat restul corpului. Astfel se previne si patrunderea acidului gastric in esofag si gura, ceea ce provoaca si aparitia unui gust amar. In plus, calitatea somnului va fi mult imbunatatita, la trezire, oamenii fiind cu adevarat odihniti.

Perna anti-reflux | fotolii rulante | Med-Tehnica.ro

perna anti-reflux

De asemenea, acest echipament medical este foarte util si persoanelor care au diferite afectiuni ale respiratiei in timpul somnului, cum ar fi apneea sau sforaitul, precum si gravidelor, mai ales celor aflate in ultimul trimestru de sarcina, si chiar celor care acorda o atentie deosebita aspectului tenului – specialistii esteticieni sustinand ca dormitul cu capul mai ridicat contribuie la o mai buna irigare a tenului cu sange.

Exista posibilitatea ca medici sa recomande aceste perne si persoanelor imobilizate la pat sau cu probleme locomotorii mai grave, pernele antireflux fiind la fel de importante ca si utilizarea de fotolii rulante, in acest caz.