Periimplantita – cauze si simptome

clinica stomatologica din sectorul 3

Majoritatea, adica aproape 99% din situatiile de implantare sunt un succes, iar pentru acel procent de 1% se cauta in permanenta solutii de imbunatatire. Este evident ca implanturile reprezinta cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor pierduti pentru ca exercita functiile naturale ale dintelui, lucru extrem de comod pentru pacient. Rezistenta se datoreaza osteointegrarii eficiente, iar atunci cand aceasta nu are loc, pe langa ca nu sustine bine coroana dentara, prezinta si diverse complicatii si infectii ce duc la probleme. Infectia determinata de implanturi dentare se numeste periimplantita si este echivalenta cu parodontita ce apare la dintii naturali.

Infectiile periimplantului sunt un grup de afectiuni asemanatoare bolilor parodontale. Totul incepe cu o mucozita, care este reversibila. Aceasta este similara gingivitei si se localizeaza in tesutul moale din jurul implantului. Periimplantita marginala sau crestala apare atunci cand inflamatia se extinde la nivelul osului si exista dovezi radiografice ale pierderii masei osoase.

Cauzele acestei boli sunt legate de patologiile generale incompatibile cu implantarea dentara: diabetul zaharat necontrolat si osteoporoza. Pe langa aceasta, igiena orala necorespunzatoare, atat in preajma implantului cat si la nivelul intregii guri, duce la un nivel ridicat al bacteriilor care influenteaza negativ procesul de osteointegrare. Fumatul este un inamic extrem al implantului si mai ales al perioadei de vindecare, cand terenul trebuie sa fie propice acestui proces. De asemenea, antecedentele bolilor parodontale netratate corespunzator ar putea determina cu succes periimplantita.

Periimplantita este o boala progresiva care nu se opreste din evolutie ca raspuns la tratament datorita vascularizarii limitate a tesuturilor inconjuratoare. La debutul acesteia pot aparea semne precum sangerarea, umflaturile sau modificarea culorii gingiei. Este dificil de stabilit cand o persoana se confrunta cu periimplantita in afara unui examen clinic riguros cu ajutorul radiografiei. Numai asa se poate determina cu certitudine daca este vorba de retractia osoasa cauzata de periimplantita.

Cea mai buna clinica stomatologica din sectorul 3 pentru implant dentar | Dental Crown Health

Pentru cei care isi doresc un implant dentar in sectorul 3, clinica Dental Crown Health este locul potrivit in care trebuie sa fie. Detalii legate de implanturi dar si de alte servicii oferite in clinica, pot fi vizualizate accesand https://dentalcrownhealth.ro/.