Pericolul unui set de jante ieftine

Jantele sunt cea mai importanta componenta a sistemului de directie, ele alcatuind trenul de rulare al autovehiculului, fiind o componenta importanta in structura de rezistenta a masinii necesara unui condus sigur si cu o performanta ridicata. Tinand cont de importanta lor majora in buna functionare a masinii, putem conclude ca starea lor este cruciala in buna functionare a masinii. Majoritatea soferilor insa tind sa considere starea jantelor de putin interes in buna functionare a masinii si opteaza uneori pentru jante auto la mana a doua intr-o stare precara sau care nu pot fi analizate cu atentie.

Este important sa nu faceti rabat de calitate si sa va axati doar pe partea economica atunci cand doriti cumpararea unor set nou de jante si sa optati pentru jante ieftine. Procesul de fabricare a unui set de jante este unul complex si necesita masinarii specializate si materiale de inalta calitate, care sa asigure calitatea produsului final. In functie de profil, pot fi aplicate diferite straturi de protectie si de lac, care sa asigure o durata de viata mai ridicata setului de jante.

Aceste practici menite sa intareasca rezistenta jantelor si sa prelungeasca durata lor de viata nu sunt folosite si in cazul jantelor ieftine care sunt copii dupa modelele originale. Exista foarte multi soferi care prefera sa achizitioneze un set fabricat prin tehnici lipsite de un control al calitatii intens doar pentru faptul ca sunt la un pret mai accesibil si au acelasi design precum jantele de top, care sunt la un pret foarte ridicat.

Aceasta lipsa a calitatii se poate resimti in timpul condusului, cand pot aparea batai in volan sau schimbari bruste de directie, din cauza neechilibrarii corecte a jantei. O alta urmare o reprezinta rezistenta precara la socuri de la gaurile din asfalt sau la borduri. Daca cumparati doar considerente economice, puteti sa optati pentru jante ieftine care sa sufere deformari majore de la o lovitura cu o bordura si sa fiti nevoiti sa achizitionati un set nou intr-o perioada scurta de timp.

Daca doriti sa achizitionati jante ieftine de calitate, de la producatori renumiti, va recomandam sa optati pentru achizitia de jante online, fie ca doriti jante aliaj sau tabla. Astfel beneficiati de cele mai recente oferte, puteti analiza din confortul biroului modelele disponibile si beneficiati de livrare gratuita.