Pentru Voi merge mai departe

3 octombrie 2012

Pentru Voi merge mai departe!

Multumim presei pentru interesul acordat problemelor cu care se confrunta Fundatia „Pentru Voi” si sprijinului sustinut din ultimele saptamani!

Pentru o corecta informare a opiniei publice, a beneficiarilor nostri si a familiilor lor, facem urmatoarele precizari:

Fundatia „Pentru Voi” nu este in stare de faliment si nici in insolventa; nu avem niciun fel de datorii la bugetul de stat. Singura datorie pe care o avem este la firma care a executat cladirea finantata prin proiectul european.

Nu s-a pus niciodata problema vanzarii cladirilor in care functioneaza cele 3 centre de zi sau cele 6 locuinte protejate ale Fundatiei. Nu am redus numarul de beneficiari si toate serviciile sociale functioneaza normal.

Situatia in care ne gasim este dificila, avem o criza de lichiditati, dar conducerea Fundatiei actioneaza pe mai multe planuri pentru rezolvarea ei, atat pentru recuperarea banilor de la POSDRU cat si pentru gasirea de noi surse de finantare.

Ne bucuram in demersurile noastre de sprijinul Excelentei Sale, Domnul Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, Ambasadorul Olandei in Romania, caruia ii multumim pe aceasta cale. Multumim deasemenea si Cluburilor Rotary Timisoara si Rotary Elst over Betuwe din Olanda precum si tuturor prietenilor nostri, care sunt si de aceasta data alaturi de noi.

Prin demersurile noastre, am dorit sa tragem un semnal de alarma fata de situatia in care a fost pusa Fundatia „Pentru Voi”, la fel ca si alte organizatii serioase din tara, datorita blocarii programului POSDRU.

Nu este normal ca o organizatie care isi respecta obligatiile contractuale fata de POSDRU, sa nu primeasca banii pentru un proiect incheiat cu succes si sa ajunga sa stranga fonduri din alta parte pentru a acoperi lipsa finantarii de la POSDRU si a asigura continuitatea serviciilor construite in 16 ani de munca asidua!