Pentru Voi ilumineaza in albastru Timisoara

Light It Up Blue este o actiune internationala prin care, in 1 si 2 aprilie se ilumineaza in albastru cladiri importante din intreaga lume – Empire State Building din New York City, Turnul CN din Toronto, Turnul Effel din Paris, Palatul Parlamentului din Bucuresti etc.

Pentru al cincilea an consecutiv si Timisoara se alatura metropolelor lumii in aceasta actiune de constientizare a autismului prin Fundatia „Pentru Voi”, care organizeaza o serie de manifestari:

19.00 – 21.00 Amenajarea unui stand, in fata Primariei Municipiului Timisoara cu materiale informative despre autism si produse promotionale

19.30 – 20.30 Organizarea unui mars albastru care sa atraga atentia asupra autismului. Acesta se va desfasura pe traseul Primarie – Catedrala – Opera – Piata Libertatii – Opera – Catedrala – Primarie. Marsul va fi condus de Fanfara ProAmicitia dirijata de dl. colonel in rezerva Marcel Antochi, fiind pusa la dispozitie de Consiliul Judetean Timis. La mars vor participa sute de persoane imbracate in albastru, care vor distribui fluturasi si vor purta pancarte cu informatii despre autism. Printre participantii la mars vor fi persoane cu dizabilitati intelectuale si familiile acestora, angajati si voluntari ai Fundatiei, elevi de la diferite scoli din oras precum si alti cetateni care se vor alatura grupului.

20.30 – 22.00 Iluminarea in albastru a cladirii Primariei Municipiului Timisoara cu suportul tehnic asigurat de compania Elba Timisoara.
„Invitam timisorenii sa ni se alature marti la Marsul Albastru si sa fie alaturi de persoanele cu autism si famillile lor. Tinerii cu autism au nevoie de intelegere si deschidere din partea comunitatii.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Actualmente, 1 din 50 de copii este diagnosticat cu autism in Statele Unite ale Americii si 1 din 100 in Marea Britanie. Nu se cunoaste nici cauza, nici tratament pentru autism, dar serviciile specializate contribuie la imbunatatirea vietii familiilor care se confrunta cu autismul.
————
Multumim celor care au sprijinit desfasurarea acestei actiuni: Primaria Timisoara, Elba Timisoara, reprezentanti ai comunitatii FotoVest.