„Pentru Voi” Band a reprezentat Romania la Eurovisionul persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Irlanda

Delegatia din Romania a primit un trofeu de participare, care a fost inmanat de primarul orasului Cork, domnul John Buttimer. Acesta a felicitat membrii trupei pentru interpretare, pentru dansul traditional si pentru costumele populare autentice, vechi de aproape 100 de ani.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul presedintelui Irlandei, domnul Michael D. Higgins, care a participat la eveniment, iar la finalul competitiei a felicitat personal artistii pentru performantele lor. Tavi si Ghizela au avut sansa de a da mana cu presedintele Irlandei si i-au oferit o felicitare si un fluturas de prezentare a Fundatiei „Pentru Voi”. Presedintele i-a felicitat pentru interpretare si le-a apreciat costumele traditionale.

„Participarea la Eurovision a fost o mare bucurie pentru beneficiarii nostri: atmosfera de festival, orchestra profesionista, atentia de care s-au bucurat din partea celor mai inalte oficialitati ale statului irlandez si orasului Cork, i-au facut fericiti. Cei patru interpreti s-au simtit foarte bine, si-au facut noi prieteni din diferite tari si au avut o experienta de neuitat. Festivalul a fost o excelenta modalitate de a demonstra talentul persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Europa si capacitatea lor de a oferi un spectacol deosebit.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Evenimentul s-a desfasurat cu caseriile inchise, in sala de spectacole a primariei, care a fost arhi-plina. Delegatia din Romania a fost singura care a mai participat si la „Eurovizionul persoanelor cu dizabilitati intelectuale” din Portugalia, in anul 2007.

Grupul „Pentru Voi” a fost infiintat in anul 1997 sub coordonarea doamnei Rodica Atanasoae, educator specializat, iar acompaniamentul muzical a fost asigurat de domnul Vasile Lucan, sofer in timpul serviciului si muzician in timpul liber.

Euro Song Festival a fost organizat de Fundatia COPE in colaborare cu EASPD – Federatia Europeana a Prestatorilor de Servicii Sociale si Federatia Nationala a Organizatiilor de Voluntariat. In paralel cu acest eveniment s-au desfasurat si competitiile nationale de cantec, dans, teatru si instrument pentru persoane cu dizabilitati intelectuale din Irlanda, spectacole stradale, ateliere si conferinta internationala „Arta si dizabilitate”.