fbpx

Pentru FEMEILE SINGURE, sfaturi utile din 1938!

Scena intalnirilor romantice a fost intotdeauna sub lumina necrutatoare a reflectoarelor analizei critice. Nu doar in zilele noastre sunt puse sub lupa, in presa, comportamentele neadecvate sau gafele sociale. 

Iata cum se vedeau sub lupa anilor 30 atitudinile indezirabile ale femeilor, si cum sunau sfaturile “matrimoniale bucuresti” de la acea vreme:

 1. 1. Imbraca-te in dormitorul propriu, pentru a-ti pastra prestanta. Nu il face pe barbat sa astepte. Intampina-l cu un zambet.
 2. Barbatilor nu le plac fetele (!!!) care le imprumuta batista numai ca sa o manjeasca de ruj. Machiaza-te in intimitate, nu sub ochii lui.
 3. Nu sta in pozitii ciudate, si nu arata plictisita, chiar daca esti. Fii atenta si, daca trebuie sa mesteci guma (ceea ce nu este indicat) fa-o in liniste, cu gura inchisa.
 4. Femeile insensibile nu ii atrag niciodata pe barbati. Nu vorbi niciodata in timpul dansului pentru ca atunci cand un barbat danseaza el asta vrea sa faca, sa danseze.
 5. Daca ai nevoie de sutien, poarta unul. Nu te trage de bustiera, si ai grija ca ciorapii sa nu aiba incretituri. (Pentru ca, dupa toate aparentele, asta ii provoaca lui un dezgust enorm.)
 6. Nu ii folosi oglinda retrovizoare pentru a-ti verifica machiajul. Conform site-ului matrimoniale365.ro, barbatul are nevoie de ea la condus, si il enerveaza foarte tare sa trebuiasca sa se intoarca sa vada ce este in spatele lui.
 7. Nu fi prea apropiata cu insotitorul tau in public. Orice dovada publica de afectiune este de prost gust, si il enerveaza sau il umileste.
 8. Nu fi sentimentala si nu incerca sa il faci sa spuna ceva ce nu vrea sa spuna apeland la emotiile lui. Barbatilor nu le plac lacrimile, mai ales in locuri publice.
 9. Nu fi apropiata cu altii, de exemplu cu chelnerul cu care povestesti ce bine te-ai simtit cu cineva altadata. Barbatul merita si isi doreste intreaga ta atentie.
 10. Nu vorbi despre haine si nu incerca sa ii descrii barbatului noua ta rochie. Fa-i pe plac insotitorului tau si flateaza-l, vorbind despre lucrurile care il intereseaza pe el.
 11. Nu bea prea mult, pentru ca un barbat se asteapta sa iti pastrezi demnitatea inreaga seara. Bautura ar putea sa le faca pe unele fete destepte, dar majoritatea devin prostute.
 12. Nu fi prea evidenta in atitudinea fata de alti barbati. Picatura care varsa paharul ar fi sa lesini de la prea multa bautura. Ai toate sansele ca insotitorul tau sa nu te mai sune niciodata!