Pe mesterumanole ro gasiti o varietate de dimensiuni pentru tego

Ce este tego si unde se utilizeaza acesta?

Tego este un material de constructii. Acest material este realizat din film fenolic.

In general, acest material este utilizat pentru realizarea proiectelor de cofrare, unde este necesarea posibilitatii de cofrare si decofrare, fara ca acest material sa fie deteriorat. In mod evident, acest lucru se realizeaza doar daca acesta este utilizat in conditii normale.

La Mesteru Manole gasiti atat tego clasic, cat si antiderapant. Pentru a vedea toate dimensiunile de tego disponibile online, intrati pe urmatorul link: https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/produse-din-lemn/tego

Modelul antiderapant in gaseste utilizari foarte variate. Acest tip este in general utilizat pentru placarea masinilor de transport marfa, in cadrul navelor maritime, dar si in cadrul realizarii de scene pentru concerte.

Cateva proprietati de ordin tehnic legate de tego

Acest material este realizat dintr-o serie de straturi succesive de furnire. Acestea sunt lipite intre ele cu ajutorul unei rasini speciale, care se numeste fenolforaldehidica. Acest material are o rezistenta foarta buna la actiunea apei, avand in acelasi timp o serie de calitati speciale care il fac sa fie utilizat fara probleme in mediul exterior unde exista umeazeala, acesta rezistand foarte bine.

Placile de tego pe care le gasiti la Mesteru Manole pe link-ul de mai sus sunt realizate din lemn de calitate superioara, percum plop si mesteacan.

Tipul clasic, adica nu cel antiderapant, are ambele laturi acoperite cu un strat de film fenolic de culoare inchise, iar astfel apa este oprita sa patrunde intre straturi si nu exista riscul ca acesta sa se umfle. Mai mult decat atat, o placa poate fi utilizata de pana la 10 ori, daca conditiile de utilizare sunt normale.

Cateva avantaje pe care le ofera acest material numit tego

Tego este un material cu o rezistenta speciala si care o utilizare particulara: sa fie utilizat pentru realizarea de cofraje in domeniul constructiilor si de placare in domeniul transporturilor. Tipul antiderapant ofera o versatilitate mai ridicata, acesta putand fi utilizat intr-o varietate mai mare de aplicatii, deoarece opreste alunecarea pe suprafata sa.

Principalele trei avantaje pe care le prezinta acest material sunt urmatoarele:

1. Compozitie speciala – fiind fabricat din straturi succesive, utilizandu-se un material cu trasaturi specificie, acesta din urma ii ofera materialului finic o serie de proprietati speciale ce il fac sa fie utilizat in poriecte specifice intr-un mod eficient.

2. Rezistenta mecanica ridicata – datorita faptului ca este realizat din straturi de lemn, care sunt lipite intre ele cu ajutorul unei rasini speciale, aceste lucruri fac din tego un material rezistente la socuri mecanice.

3. Rezistenta foarte buna la uzura – avand in vedere faptul ca poate fi utilizat de mai multe ori in realizarea de cofraje dupa ce a fost decofrat de pe o anumite suprafata, acest lucru confirma faptul ca tego are o foarte buna rezistenta la uzura.