Patutul pentru bebelusi, una dintre cele mai mari provocari ale proaspetilor parinti

14 septembrie 2018
Autor:
Content SEO

Primii ani de viata ai unui bebelus sunt extrem de dificili pentru parinti, in care acestia trebuie sa isi schimbe viata in functie de noul membru al familiei. O provocare mare este achizitia unui patut bebelus cat mai bun. De acesta depinde siguranta copilului, odihna lui si pana la urma linistea adultilor din familie. Pe langa elementul practic si cel de siguranta, patutul poate sa fie si o piesa estetica importanta.

Evident, putini parinti stiu cu exactitate ce isi doresc de la un astfel de produs, daca nu au norocul sa fie la al doilea bebelus sau sa fi avut deja in familie un copilas. Patuturile moderne pentru copii sunt extrem de variate ca optiuni si pot fi alese in functie de multiple criterii.

Care sunt principalele criterii in functie de care se alege patutul pentru bebelusi?

  1. Flexibilitatea. Un prim gand ar fi achizitia unui patut de sine statator, pe care dupa 2-3 ani de folosire sa il donezi sau sa il arunci. Acesta poate sa se dovedeasca util pentru mult mai mult timp daca se alege patut transformabil. Exista solutii foarte interesante care odata cu cresterea copilului se transforma intr-un pat mai mare iar ulterior pot lua diverse alte forme, cum ar fi cea de birou.  Desi un astfel de patut poate sa fie mai costisitor, in timp genereaza economii substantiale.
  2. Materialul din care este construit. Lemnul este unul dintre materialele apreciate pentru patut, insa exista o multime de solutii din metal, plastic sau tot felul de combinatii. Expertii recomanda totusi un patut de lemn, acesta fiind rezistent, avand aspect placut si asigurand o mai buna siguranta. Marele dezavantaj al paturilor de lemn este greutatea destul de mare, insa dac anu ai de gand sa te muti, este perfect.
  3. Gratiile. Putini parinti acorda atentie gratiilor, cu toate ca sunt deosebit de importante. Acestea trebuie sa aiba o distanta intre zabrele de maxim 6.5 centimetri. Daca este mai mare exista riscul ca bebelusul sa isi intepeneasca piciorusul sau manuta intre gratii.
  4. Salteaua. Desi nu tine de patul propriuzis, salteaua este poate cel mai important element al intregului patut. Aceasta trebuie sa aiba dimensiune potrivita pentr patutul caruia ii este destinata, in asa fel incat sa nu lase locuri goale . De asemenea, trebuie sa fie realizata din materiale bine aerisite, care sa previna supraincalzirea.
  5. Multifunctionalitatea. Cu cat patul este dotat cu mai multe accesorii, cu atat mai bine. Sertare, jucarioare, masuta de infasat sau orice alte mici elemente care sporesc confortul parintilor sunt mai mult decat bine venite.

Partea de design ramane la latitudinea parintilor, optiunile fiind realmente nelimitate. Ceea ce este important insa, este sa se gaseasca un patut care sa ii ofere siguranta celui mic. Acesta nu trebuie sa se poata catara pentru a iesi din pat si nu trebuie sa isi prinda diverse parti ale corpului in elementele patului.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram