Patru meserii actuale bine plătite pentru doamne

În ultimii o sută de ani, stilul de viață al femeilor s-a schimbat semnificativ. Aproape că nu există termen de comparație între preocupările și prioritățile bunicilor noastre cu cele ale tinerelor din prezent. Dacă ești o tânără domnișoară care visează la o carieră de succes, la acea împlinire financiară care îți va aduce multe beneficii precum casa dorită, liniște în familie, vacanțe superbe, copilărie fără griji pentru cei mici, atunci poți să citești mai multe informații, și chiar despre ce este un credit, despre împrumuturi și planul de economii. Și nu uita că poți obține toate aceste lucruri frumoase prin menținerea unei gândiri pozitive, prin alegerea unei meserii adecvate și prin seriozitate. Iată patru dintre meseriile feminine bine plătite la ora actuală.

Meseria de farmacist. Presupune studii de specialitate la o facultate de profil timp de 5 ani. Nu confundați acest job cu cel de asistent de farmacie, deoarece există diferențe de calificare, salariu și responsabilități. Farmacistul poate ajunge la peste 700 euro pe lună, în timp ce asistentul ajunge la o cifră de 350 – 400 euro lunar.

Meseria de designer grafic. Se știe că femeile sunt mai sensibile și tocmai de aceea au o latură artistică înnăscută, fiind mai pricepute la tot felul de decorațiuni și aranjamente și tocmai de aceea joburile de web design și graphic design sunt foarte bine reprezentate de femei. Desfășurarea acestei meserii necesită o diplomă în domeniu, dar și permanenta reactualizare a portofoliului de cunoștințe, dat fiind faptul că acest domeniu este în continuă schimbare. În plus, mediul de lucru este mereu proaspăt, apar multe provocări și proiecte noi, iar salariul poate fi foarte bun, și poate fi suplimentat cu lucrări part-time. Lunar, puteți depăși 4000 de euro!

Meseria de Social media manager. Din ce în ce mai multe companii aleg să-și promoveze afacerea și în domeniul digital, pe rețelele de socializare precum: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn și altele. Salariile sunt foarte bune, plus că puteți primi și bonusuri substanțiale în funcție de cât de bine vă pricepeți să atrageți vizitatori și utilizatori frecvenți. Acest job este ideal pentru studente deoarece nu aveți nevoie de o specializare anume, dar este esențial să cunoașteți una sau două limbi străine, precum engleza și franceza, limba română la perfecție, și să aveți cunoștințe solide de operare pe calculator, să iubiți rețelele sociale și să aveți o mare capacitate de învățare și adaptare. În plus, ca în majoritatea noilor meserii din prezent, nu veți putea face față la acest job fără o creativitate debordantă!

Meseria de cosmeticiană/coafeză. Am ales să discutăm astăzi și despre meseria de cosmeticiană, meserie specific feminină, deoarece este una dintre acele meserii feminine nemuritoare. Astăzi, mai mult ca oricând, când se pune un foarte mare accent pe aspectul fizic, pe îngrijirea până la perfecțiune, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, o cosmeticiană sau o coafeză poate face un venit frumos. Salariul ca simplu angajat poate ajunge la 2000 ron plus bonusuri în orașele mari, dar dacă ținem cont că lucrul se desfășoară prin programul „o zi lucrată cu o zi liberă”, atunci este evident că în zilele libere, multe doamne aleg să lucreze și în particular, rotunjindu-și veniturile. Bineînțeles, puteți opta pentru legalizarea afacerii ca PFA sau SRL, iar dacă vă temeți că veți avea nevoie de bani pentru achiziționarea unor instrumente de lucru, puteți apela la credite online ifn până la 5000 ron, foarte ușor accesibile.

Majoritatea tinerelor sunt îndemnate să caute și să ajungă la o independență financiară înainte de toate celelalte aspecte ale vieții. Acest lucru înseamnă alegerea unui domeniu pentru continuarea studiilor la nivel universitar, la nivel de școală postliceală, sau prin alegerea diferitelor cursuri de calificare acreditate.