Pastrarea umiditatii solului

ingrasaminte organice

Poate fi greu sa stiti cata apa necesita legumele plantate. Intretinerea gradinii nu este o stiinta exacta, dar este posibil a se stabili cantitatea de apa necesara unei bune dezvoltari a plantelor. Primul pas este sa studiati care este cantitate optima de apa pe care ar trebui sa o furnizati plantelor in fiecare zi, apoi totul va deveni mai simplu.

Cresterea plantelor este o stiinta inexacta, iar adevarul este ca volumul de apa necesar depinde de multe variabile, cum ar fi tipul de planta, tipul de sol si, bineinteles, vremea. Regula generala este ca majoritatea legumelor au nevoie de apa in functie de tipul de sol in care cresc. Pe un sol de argila care mentine umezeala va fi nevoie de apa mai putina, in timp ce pe un sol nisipos, cantitatea de apa necesara va fi mai mare. Toate acestea depind mult si de temperatura medie zilnica.

In agricultura toate sunt relative, asa ca in primul rand, observati-va gradina. Cele mai multe legume sunt foarte adaptabile, ele se pot inmuia de-a lungul zilei, iar spre seara revin la viata, acesta fiind modul lor de a face fata caldurii. Intelegerea modului in care plantele raspund temperaturii, precum si umiditatii solului, ar trebui sa ajute in evitare irosirii apei.

O alta modalitate de a evita irosirea apei este afanarea pamantului cu ingrasaminte organice. Acest lucru va construi o structura sanatoasa pe termen lung a solului, dar si capacitatea de a retine umezeala. De asemenea, umpleti cu apa locasurile in care va urma sa fie plasata viitoarea planta si acordati timp suficient astfel incat aceasta sa se infiltreze in sol. Dupa aceasta procedura, finalizati plantarea.

Credeti sau nu, o buna modalitate de a mentine o umezeala semnificativa a solului este aceea de a-l uda imediat dupa ploaie. Atunci cand solul a fost inmuiat, acesta este mai receptiv, iar apa suplimentara va patrunde departe in sol si va asigura umezeala plantelor pe termen lung.

Ingrasaminte organice, sisteme de irigatii, tot ce aveti nevoie pentru o productie de invidiat pe regalfermierul.ro

ingrasaminte organice

De departe, cea mai buna metoda de a oferi plantelor cantitatea necesara de apa sunt noile sisteme de irigatii. Acestea pot fi controlate de la distanta, programate si usor de monitorizat. In acest sens, puteti primi sprijin specializat de la Regal Fermierul, un magazin online cu produse de gradinarit. Pe site-ul https://www.regalfermierul.ro/ gasiti acum in oferta o instalatie de picurare foarte eficienta. Doar verificati daca nu cumva este ceea ce va lipseste pentru o productie de invidiat!