Păstrarea restului ca metodă de economisire!

Ignorat de foarte mulți dintre noi, mai ales atunci când ne facem cumpărăturile din diverse magazine pe care le frecventat în mod regulat, restul este considerat de către cei care știu cum să economisească o modalitate prin care îți poți consolida finanțele. Ne gândim cu toții de foarte multe ori că, în lipsa propriilor economii, creditele online (onlain krediti) ne pot salva situația financiară, atunci când avem nevoi de o astfel natură. Chiar dacă așa este, mai degrabă, pentru a ne asigura un viitor financiar cât mai sigur, nu mai bine căutăm să identificăm cele mai avantajoase moduri prin care să strângem cât mai mulți bani pentru astfel de necesități viitoare?

De ce este atât de importat să “luăm restul” de la cumpărături?

Acest mărunțiș, atât de neimportant și neinteresant pentru mulți dintre noi (și care, din punct de vedere legal trebuie luat înapoi) ne evidențiază o latură pe care o avem cu toții – ignoranța în ceea ce privește risipa. Suntem, mai degrabă, dornici să risipim decât să strângem bani, așa că, în loc să folosim o sacoșă de cumpărături de acasă, în mod constant, de fiecare dată când mergem la cumpărături alegem să achiziționăm o altă sacoșă. Ce înseamnă acest lucru? Risipă de bani, chiar dacă suma poate părea neimportantă (între 0,50 lei și 1 leu per sacoșă). La fel procedăm și cu restul, așa cum se spune pe zcredit.eu, pentru că ne place să nu “ne încărcăm cu mărunțiș inutil”.

Există o serie de motive pentru că refuzăm să “luăm restul” de la cumpărături, iar mai toate aceste motivații au legătură cu natura noastră umană:

  • Prin acest gest (de a lasă restul) le arătăm celor din jur bunăstarea noastră financiară și faptul că avem posibilități materiale suficiente încât să nu ne pese de o astfel de sumă;

  • Nu suntem interesați de monede, pentru că acestea ne îngreuiază portofelul;

  • Ne arătăm atașamentul și loialitatea pentru magazinul din care ne facem cumpărăturile în mod obișnuit și îl percepem ca pe un gest normal;

  • Încercăm să “răsplătim” serviciile oferite de către casier/casieră, aceasta fiind “mică noastră ofrandă” adusă acestora.

Pe lângă faptul că nu le este de niciun folos casierilor sau reprezentanților magazinului acest rest pe care noi îl lăsăm (dimpotrivă, orice sumă în plus față de monetar și inventar trebuie declarată, ceea ce înseamnă un plus în raportul bilanțului contabil), restul acesta neluat nu face nici mai buni în fața celorlalți. În loc să economisim și să adunăm acești bănuți care sunt ai noștri (nimeni nu o să-ți dea un produs dacă îți lipsesc câțiva bănuți, chiar dacă tu ai lăsat în mod constant restul acolo), preferăm să ne comportăm iresponsabil din punct de vedere financiar

Gândește-te că din restul pe care îl lași în fiecare zi (câțiva bănuți într-un loc, un leu sau doi în altul), ai putea să aduni între 50 și 100 lei în fiecare lună. De aceea, fie îți iei restul înapoi, fie plătești cu cardul, fiindcă nu o să mai lași nimic drept rest, fiindcă numai în acest mod o să poți multiplica economiile realizate până atunci.