Parul uscat si cum repari o astfel de situatie

par uscat

Un par uscat este usor de identificat, intrucat se si observa ca textura sufera de deshidratare. Ingrijirea acestuia necesita o abordare anume si complexa. La fel ca si pentru intreg organismul, apa pentru par inseamna vitalitate si sanatate. Stiai ca volumul de apa de la nivelul parului trebuie sa fie de minimum 10 procente pentru cei care stau in zona cu clima calda?

Apa este cea care determina si atributele parului, de la elasticitate si pana la textura acestuia si capacitatea acestuia de modelare. Cand nu exista o cantitate optima de apa, parul devine automat deshidratat, aspru si uscat.

Un motiv pentru care parul este uscat este legat de scalp, uscat la randul sau. Folosirea exagerata a unor produse de styling conteaza de asemenea. Insa cand deja se ajunge la o stare avansata de deshidratare, produsele profesionale sunt cele recomandate. O masca hidratanta par poate fi doar o mica parte dintr-un plan elaborat de ingrijire a parului.

Recomandari pentru parul uscat

Pentru a preveni deshidratarea la nivel tot mai extins, parul uscat trebuie protejat in primul rand de factori ce il pot afecta si mai mult privind nivelul de apa. Solarul, sauna, mai ales sauna uscata, utilizarea periei sau a uscatorului de par pe baza de aer cald sunt de evitat. Apa sarata este un inamic desigur si impreuna cu alte obiceiuri combinate afecteaza parul in si mai mare masura.

Ustensilele de coafat trebuie folosite la treptele cele mai mici privind temperatura. Doar un fir de par gros sau de nivel mediu poate suporta o temperatura mai mare. Mai ales cand parul este deja afectat de nivelul de umiditate scazut, se impune o atentie deosebita cand trebuie coafat.

Pentru cele care folosesc vopsea de par sau frecvent apeleaza la tratament pentru par permanent, se recomanda cel putin o atentie privind tonul de culoare – diferente nu mai mari de 3 tonuri, mai inchise sau mai deschise decat culoarea naturala a firului de par.

Cat despre ritualul de spalare, parul uscat trebuie sa nu fie spalat excesiv. De maximum 2 ori pe saptamana, o singura samponare inseamna deja suficient. Apa nu trebuie sa fie foarte fierbinte, desi aceasta regula este per general valabila. La clatire mai ales se poate opta pentru apa mai rece.

Dieta si tratament

La fel ca in alte cazuri, uneori problema vine din interior. Parul uscat poate impune o dieta mai bogata in grasimi sanatoase, acizi esentiali ce hidrateaza parul si ajuta in egala masura si scalpul.  O recomandare frecventa este legata de portii generoase de avocado spre exemplu, somon si ulei de masline, alimente ce merita incluse in dieta pe termen lung.

Dincolo de consumul de alimente sanatoase si de o cantitate generoasa de apa, produsele profesionale sunt de mare ajutor. Spre exemplu emsibeth.ro propune un tratament ultra-hidratant pentru par. Pentru hidratare si repare se pot achizitiona produse de genul namol, masca sau sampon, tratamente termice eficiente. Chiar si cele care sunt comode si nu reusesc sa tina pasul cu un ritual complicat vor gasi intr-un astfel de produse un aliat important pentru hidratarea parului de la radacina pana la varfuri – masca fara clatire o vor adora.