fbpx

Partenerii proiectului „Unitate in diversitate Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi” au organizat o

Partenerii proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi” – Federata Asociatiilor de Basarabeni din Romania, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, firma de consultanta Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa au desfasurat o noua sesiune de consiliere profesionala si orientare in cariera, destinata studentilor si masteranzilor ce provin din medii multiculturale si studiaza in domeniile IT, constructii sau transporturi.
In cadrul sesiunii de consiliere, cei 10 studentii participanti au invatat sa isi imbunatateasca CV-ul si scrisoarea de intentie, au fost informati despre importanta prezentei lor in mediul online, ce este acela un brand personal si cum ii poate ajuta acesta in procesul de cautare al unui loc de munca. La final, in cadrul unei parti interactive elaborate de catre Loop Operations studentii au simulat prezenta la un interviu de angajare, cu scopul de a-i ajuta pe studenti sa inteleaga si sa asimileze comportamentul, dress code-ul, intrebarile cheie si atitudinea ce trebuie adoptate in cadrul unui interviu de angajare.
Sesiunile de consiliere profesionala si orientare in cariera fac parte dintr-o strategie mai ampla, prin care partenerii proiectului isi propun sa contribuie la dezvoltarea capacitatilor profesionale pentru 500 de studenti proveniti din grupuri minoritare, facilitand accesul acestora pe piata muncii si contribuind astfel la dezvoltarea unei societati incluzive. In continuare, dupa finalizarea consilierii studentilor, partenerii proiectului vor incheia 30 de parteneriate cu institutii publice si private ce desfasoara activitati relevante in domeniile de interes ale studentilor din grupul tinta. In cadrul respectivelor institutii, 250 de studenti isi vor desfasura stagiile de practica, scopul acestor demersuri fiind acela de a creste relevanta invatarii la locul de munca si facilitarea tranzitiei de la finalizarea studiilor la obtinerea unui loc de munca.

*Proiectul „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!”este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.