fbpx

Partenerii proiectului „Stagii de practica pentru cariere de succes in domeniul juridic” lanseaza platforma de consiliere online

Institutul Notarial Roman, alaturi de Universitatea din Pitesti, compania de consultanta Loop Operations si Economic Confort anunta lansarea platformei de consiliere online din cadrul proiectului „Stagii de practica pentru cariere de succes in domeniul juridic”. Platforma adresata studentilor si masteranzilor din domeniul juridic si al administratiei publice poate fi accesata direct din site-ul oficial al proiectului (www.pitesti-practica-inr. ro). Aceasta este dedicata, in primul rand participantilor la sesiunile de consiliere profesionala si orientare in cariera organizate de catre consilierii Loop Operations, dar si altor persoane interesate de propria dezvoltare profesionala.

Fiind interesati de modul in care reusesc sa isi gaseasca un loc de munca in functie de studiile urmate in mediul universitar, consilierii Loop Operations si-au propus sa completeze sesiunile de profesionala si orientare in cariera cu activitatile derulate prin intermediul unui platforme online care sa functioneze ca o comunitate menita sa faciliteze interactiunea dintre studenti si consilieri
. Cu o orientare clara catre grupul tinta, prin intermediul acestui instrument online studentii vor putea sa acceseze informatii actuale din domeniul juridic si al administratiei publice si vor avea acces la o gama variata de instrumente ce vin in ajutorul dezvoltarii lor personale si profesionale: teste psihovocationale, chestionare de personalitate, teste de cunoastere, chestionare de evaluare a intereselor.
Pentru ca procesul de consiliere sa nu intampine dificultati de ordin tehnic pasii pe care cei intresati trebuie sa ii urmeze sunt cat se poate de accesibili. Astfel, studentii se vor putea loga pe platforma utilizand username-ul si parola ce urmeaza a le fi alocate de catre administratorul site-ului. Dupa logare acestia vor avea acces nelimitat la toate informatiile si serviciile dezvoltate prin platforma.
Mai multe detalii legate de platforma, utilitatea si modul de utilizare al acesteia puteti gasi in ghidul pus la dispozitie pe site-ul oficial de promovare a proiectului.
Consilierea prin platforma online reprezinta una dintre activitatile principale ale proiectului „ Stagii de practica pentru cariere de succes in domeniul juridic”, prin care partenerii si-au propus sa combata problema integrarii tinerilor absolventi de studii superioare pe piata muncii si sa contribuie la corelarea educatiei acestora cu cerintele pe care le au angajatorii de la ei
* Proiectul „Stagii de practica pentru cariere de succes in domeniul juridic” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 .