fbpx

Partenerii proiectului „Drept la practica” anunta lansarea platformei online de consiliere

Institutul Notarial Roman, impreuna cu Universitatea „Ovidius” din Constanta, compania de consultanta Loop Operations si Economic Confort lanseaza platforma de consiliere online din cadrul proiectului „Drept la practica”, ce poate fi accesat pe site-ul oficial al proiectului.
Venind ca o completare a sesiunilor de consiliere profesionala si consiliere in cariera de grup organizate de consilierii Loop Operations, obiectivul platformei online este oferirea studentilor a unui spatiu virtual care sa le faciliteze comunicarea cu tutorii, consilierii si ceilalti studenti. Mai mult decat atat, activatile propuse prin intermediul platformei vor incuraja colaborarea in vederea crearii unui portofoliu complet si a imbunatatirii abilitatilor necesare in procesul de cautare a unui loc de munca.
Prin intermediul platformei studentii vor putea sa acceseze informatii actuale din domeniul juridic si al administratiei publice si vor avea la dispozitie o gama variata de instrumente ce vin in ajutorul dezvoltarii lor personale si profesionale: teste psihovocationale, chestionare de personalitate, teste de cunoastere, chestionare de evaluare a intereselor.

Pentru a afla mai multe detalii legate de platforma, utilitatea si modul de utilizare al acesteia poate fi accesat ghidul pus la dispozitie pe site-ul oficial de promovare a proiectului (www.constanta-practica-inr. ro).
Consilierea prin platforma online este parte integrata a proiectului „Drept la practica”, prin care partenerii si-au propus sa combata problema integrarii tinerilor absolventi de studii superioare pe piata muncii si sa contribuie la corelarea educatiei acestora cu cerintele pe care le au angajatorii de la ei.

* Proiectul „Drept la practica” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 .