fbpx

Partenerii de care ai nevoie atunci când investești în criptomonede

Piața digitală a criptomonedelor s-a extins și în România. O dată cu aceasta, tot mai mulți investitori începători au prins interes față de aceste monede virtuale. Ești unul dintre ei? În acest caz, aici vei afla câteva aspecte legate de această piață. Pe lângă aceasta, îți vom spune și unde poți obține consultanță juridică cu privire la investiția în criptomonede.

Partenerii tăi în afaceri: Buju Stanciu & Asociații

Investițiile prezintă atât suișuri, cât și coborâșuri, precum aproape orice aspect din viață. Când vine vorba de monedele cripto, investițiile nu sunt atât de simple precum par. Pentru a nu întâmpina neplăceri, îți recomandăm consultanța juridică din partea unui birou de avocatura. Biroul de astăzi este Buju Stanciu & Asociații.

Buju Stanciu & Asociații sunt o firmă de avocatură din București, care oferă consultanță juridică.  Aria lor de expertiză includ criptomonedele și investiția în ele, mulțumuită unei echipe specializate în acestea. Pe lângă investițiile în monede cripto, Buju Stanciu & Asociații te pot ajuta și cu privire la:

  1. Token-uri nefungibile (NFT-uri) și active digitale;
  2. Comerțul online;
  3. Protecția datelor cu caracter personal (GDPR);
  4. Tehnologie blockchain (este bine de știut pentru cei interesați în monedele cripto) etc.

Acum să aflăm modul în care un avocat criptomonede te poate ajuta să investești în această valută virtuală.

Primul pas: alege moneda cripto în care dorești să investești

Vom începe cu pasul care pare cel mai simplu: alegerea criptomonedei. Nu există doar un anumit tip de criptomonedă. Cea mai cunoscută monedă virtuală este Bitcoin, însă aceasta nu este singura dintre ele. Un avocat expert în criptomonede te poate ajuta să faci cea mai bună alegere, prezentându-ți avantajele și dezavantajele acestor valute.

Pe lângă Bitcoin, mai există multe alte tipuri de monede virtuale în care puteți investi. Câteva dintre acestea ar fi Solana, Ethereum, Dogecoin sau Litecoin. Fiecare dintre aceste valute are proprietățile sale și te servesc într-un fel anume.

Asigură-te că ai bani în cont

Un a doilea pas important este să te asigură că ai contul alimentat. De cele mai multe ori, valuta cripto se cumpără cu bani reali. Există și cazuri în care monedele cripto se pot da la schimb pentru altele. Aici însă trebuie deja să deții criptomonede.

Alimentarea contului se face prin conectarea contului tău bancar curent cu contul de criptomonede. Informează-te legat de taxele care pot apărea de la banca de la care ți-a fost emis cardul.

Plasează prima ta comandă de monede cripto

Acum că ai bani în cont, un cont creat și ți-ai ales valuta dorită, este timpul să o cumperi. Cum se realizează? Este mai simplu decât te-ai fi așteptat. În primul și în primul rând, alegi simbolul valutei pe care dorești să o cumperi. De exemplu, pentru Bitcoin ar fi BTC.

În al doilea rând, selectezi câte monede ai dori să achiziționezi. Datorită schimburilor de monede cripto și a broker-ilor, poți achiziționa și fracțiuni de criptomonede. Este bine să te interesezi cu privire la funcția broker-ilor și cu ce se ocupă aceștia.

Alege o modalitate sigură de a-ți stoca monedele cripto

Din cauza faptului că schimburile de monede cripto nu sunt protejate, investițiile tale pot fi supuse furturilor sau hacker-ilor. Din acest motiv, ai nevoie de un loc securizat în care să îți păstrezi criptomonedele. Este important să nu îți uiți codurile de acces pentru contul de valută cripto!

Câteva metode sigure care să îți ferească investițiile de hackeri sau pierdere accidentală ar fi:

  • Păstrarea monedelor cripto în rețeaua de schimb: de obicei, monedele cripto sunt depozitate într-un „portofel” cripto când le achiziționezi. Dacă nu ești mulțumit de cei care fac schimburi de valută alături de tine, poți schimba portofelul;
  • Hot wallets: aceste tipuri de portofele funcționează pe baza conectării la internet. Există șanse mai ridicate să îți pierzi investițiile cu ele, deși sunt mai convenabile.
  • Cold wallets: aceste portofele nu sunt contectate la internet și pot fi stocate pe un stick USB sau hard drive.

Investițiile în monede cripto sunt mai ușoare cu Buju Stanciu & Asociații

Există mult mai multe aspecte esențiale legate de criptomonede decât ceea ce am prezentat mai sus. Pentru mai multe detalii, apelați la biroul de avocatură Buju Stanciu & Asociații și începeți investițiile în criptomonede.